Трябваше да се обяснява на хората защо да се ваксинират

...
Трябваше да се обяснява на хората защо да се ваксинират
Коментари Харесай

Проф. Момеков: Трябваше да се обяснява на хората защо да се ваксинират

Трябваше да се изяснява на хората за какво да се имунизират и колкото и гадно да звучи, противните отзиви трябваше да бъдат потискани. Това разяснява в ефира на ръководителят на Българското научно сдружение по фармация проф. Георги Момеков. 

По думите му, с изключение на клиничната пътека, има доста колатерални разноски за covid - медикаментите са безпределно скъпи. " А когато те имунизират и не се разболееш, всичко това се икономисва. Ваксините бяха тествани при големи популации и на този стадий нищо не може да се съпостави с тях. След слагането на ваксина има интервал в който се разпростира имунната реакция. Идеите за слагане единствено на една доза при преболедували COVID-19, са по-скоро ограничения при дефицит на ваксини ", безапелационен е проф. Момеков.

Той е на мнение, че в сегашната обстановка, не би трябвало да се подхващат екскурзии или екзотични пътувания. " Мисля, че е доста чудноват интервал да вървиш на екскурзия в Африка. Знаем, че в ЮАР изолираха един вид, който е доста проблематичен. Част от тези страни разчитат на Исус да ги пази и мисля, че не е добра концепция в този интервал да вървиш тук-там, където не се знае каква е обстановката с пандемията ", добави той.

60% от договорите за имунизациите ще бъдат предопределени за 14% от международната популация. СЗО направи един механизъм за подкрепяне на тези страни, само че знаете, че там живее голяма популация от хора. Това, че сме си измерили антителата не дава мегаточен отговор на въпроса до каква степен сме развили имунитет, добави проф. Момеков.

По мотив страничните реакции след имунизиране, той изясни, че имунизациите съдържат макромолекули, а някои безусловно съдържат вируси, тъй че е обикновено да има реакции. Относно недоверието в успеваемостта на имунизациите, той даде образец по какъв начин хората си купуват хранителни добавки за коса, кожа и напредък от нокти от интернет, а в същото време не желаят са се доверят на най-големите фармацевтични компании в света. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР