Трябва ясно да кажем, че Китай е заплаха за днешния

...
Трябва ясно да кажем, че Китай е заплаха за днешния
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Китай е заплаха за днешния либерален ред

" Трябва ясно да кажем, че Китай е опасност за днешния демократичен ред ", сподели пред пленарната зала в Страсбург евродепутатът от " Обнови Европа " Илхан Кючюк. Той акцентира, че преди всичко Европа би трябвало да даде приоритет на ползите си в региона на сигурността в връзките си със страната, като деликатно изследва военните ѝ дейности в региона на Тайван.

" Трябва също по този начин самоуверено да приказваме за човешките права ", добави Кючюк и съобщи, че дефинира дейностите на Китай във връзка с уйгурите като " изцяло неприемливи ". Той е измежду евродепутатите, на които Китай наложи наказания точно поради поддръжката за малцинството.

" Г-н Борел, веселя се, че имахте позитивна проба за Covid-19 и не отидохте в Китай, тъй като това щеше да добави още към какафонията ", по този начин съпартиецът на Кючюк Ги Верховстат се обърна към висшия представител по външната политика и сигурност, визирайки разнопосочните сигнали от визитите на френския президент Еманюел Макрон и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Стратегическа неточност ще бъде, в случай че на връзките ни с Китай гледаме единствено през призмата на търговско-икономическите ползи ", сподели евродепутатът от ЕНП Александър Йорданов и предизвести:

" Опасна е тезата за стратегическа автономност от Съединените щати. Китайският режим е опасност както за Съединени американски щати, по този начин и за Европа и тази опасност е действителност. Комунистите са решени да анексират Тайван по принудителен метод, като употребяват образеца на Русия по отношение на Украйна ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР