Трябва точно и ясно да се формулира какво е язовир

...
Трябва точно и ясно да се формулира какво е язовир
Коментари Харесай

Икономическият министър предлага единна структура да контролира язовирите

Трябва тъкмо и ясно да се формулира какво е язовир и какво не е и да се намерения за една конструкция, която да ръководи изкуствените водоеми у нас. Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на стопанската система Емил Караниколов по отношение на тежкото състояние на доста село в Бургаско след поройните дъждове.

„ Много от язовирите не са язовири, както ние си представяме със стени. Те са с едни диги. (…) Някои язовири, продавайки вода за електричество, концесии, генерират облаги, а други са на загуби.”, изясни Караниколов.

Той преповтори тезата на властта, че в Бургаска област наводненията са били неизбежни поради мощните превалявания, само че в това време добави: „ Може би пък е трябвало да се почистят храстите и дървесната растителност, която е довела до струпване и неспособност водата да мине естествено през преливника”.

Според него би трябвало да се намерения за финансов запас за язовирите, тъй като общините рядко имат средства. Вчера Българска социалистическа партия подлагаха на критика ГЕРБ, че след всяко водно злополучие хвърлят цялата виновност върху локалната власт, въпреки тъкмо тя рядко да разполага с нужните пари, с цел да държи водоемите в положително положение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР