Трябва по-добра организация на здравната ни система, много неща могат

...
Трябва по-добра организация на здравната ни система, много неща могат
Коментари Харесай

Министър Кацаров: Никога не съм бил антиваксър, това са клевети, аз съм лекар

Трябва по-добра организация на здравната ни система, доста неща могат да се трансформира. В моя къс мандат мога да задам единствено посока. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия здравния министър доктор Кацаров.

" България е в " зелената зона " - с най-ниски показания за разпространяването на вируса. Това обаче не трябва да ни успокоява, изключително при съществуването на индийския вид. Единственият метод да се предпазим си остава имунизацията. Засега не се постанова да има ограничаващи ограничения. Следим обстановката и понижаваме от време на време ограниченията и ограничавания та. Балансът е доста внимателен. Една нова вълна може да ни върне в изходна позиция - както бяхме напролет. С 20-25% имунизирани хора, няма по какъв начин да паднат ограничавания та. В противоположен случай рискуваме нова вълна. ", съобщи Кацаров.  

" Никога не съм бил антиваксър, това са клюки, аз съм доктор. Създаде се нагативна настройка към имунизацията, не беше проведена навреме осведомителна кампания  и в този момент се стремим да наваксаме. Щабът го трансформирахме в Съвет по имунизации, тъй като той беше проведен най-вече от чиновници на администрацията, задачата им е била да провеждат най-вече този развой по приемане, доставка на ваксини, разкриване на центрове - това е направено, няма какво повече да се направи. Сега остава да осведомяваме и убедим хората, че имунизацията е най-хубавият вид. ", уточни здравният министър. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР