Откритата сцена Охлюва“ в Морската градина на Бургас се превърна

...
Откритата сцена Охлюва“ в Морската градина на Бургас се превърна
Коментари Харесай

Спортен празник в Бургас: Ученици от СУ „Константин Преславски“ се състезават и забавляват със зумба, шахмат и маратон

Откритата сцена „ Охлюва “ в Морската градина на Бургас се трансформира в сцена на спортни страсти и занимания. Учениците от взеха присъединяване в състезателен празник под мотото „ Състезавай се със себе си, вярвай в своя капацитет! “ .

„ Днес ние организираме нашия състезателен празник на учебното заведение, който се организира годишно. Днес е малко по-различен самият ден, тъй като е отвън рамките на учебното заведение. Важно е да се означи, че всички игри са с конкурсен темперамент, като са включени всички класове “, сподели особено пред Искра.бг Ваня Петрова, зам.-директор по учебно-творческата активност в СУ „ Преславски “.

На формалното отриване участваха възпитаници, учители, шефът на учебното заведение Мартин Илиев, зам.-кметът по спорт и туризъм към Община Бургас Манол Тодоров и родители. Директорът на учебното заведение сподели преди разкриване на спортния празник:

„ Нека през днешния ден учениците да се забавляват и да покажат своите умения. Спортът е една невиждана мощ, посредством която можем да победим самите себе си и да покажем, че можем дружно да вършим страхотни неща. “

Денят стартира със зумба подготовка , водена от госпожа Мария Аврамова, вижте по какъв начин във видеото:

След 09:00 часа стартира маратонът „ Родител с дете “ , а след него и самостоятелният маратон за учениците от V до XI клас . Той донесе освен развлечение, само че и сподели устойчивост за най-малките и техните родители. Това беше съвършеният метод за учениците в начален стадий да спортуват дружно със своите родители. 

Учениците тестваха своята сръчност и съобразителност в надпревари като шахмат, канадска битка и дърпане на въже с присъединяване на учителите Красимир Костадинов и Владимир Паунков. В напрегнатото съревнование по дърпане на въже учителите се изправиха и изгубиха от учениците от X клас. Състезанието сподели същинска борба на силите.

Спортният празник приключи с танца на мажоретките от СУ „ Епископ Константин Преславски “, с началник Мария Аврамова. Те извършиха своето вълнуващо комбиниране на известната ария „ Daddy Yankee–BOMBON “, добавяйки още въодушевление към присъстващите.

За своите спортни триумфи най-хубавите възпитаници и класове бяха наградени персонално от шефа на учебното заведение.

„ Спортът ни сплотява и въодушевява! Благодарим ви, че бяхте с нас през днешния ден! Бъдете здрави, дейни и не спирайте да предизвиквате себе си! “ , приканиха от управлението на учебното заведение.

Спортният празник, проведен от СУ „ Епископ Константин Преславски “ в Морската градина на Бургас, беше идеалната опция за възпитаници, родители и учители да се съберат и да се насладят на занимателни и здравословни действия , с което сътвориха незабравими мемоари дружно.

Диана Димитрова и Александра Чаталбашева от СУ „ Преславски “-Бургас демонстрираха впечатляващи акробатични умения

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР