Отборът на Лудогорец получи за 13-ти последователен път шампионската титла

...
Отборът на Лудогорец получи за 13-ти последователен път шампионската титла
Коментари Харесай

Лудогорец вдигна титлата след класика срещу Локомотив Пловдив

Отборът на Лудогорец получи за 13-ти пореден път шампионската купа на България. Разградчани победиха с 3:0 вкъщи Локомотив Пловдив в среща от 34-ия кръг на Първа лига, а след последния съдийски сигнал получиха и заслужената купа.

Преди началото на дуела „ черно-белите “ от Пловдив направиха шампионски шпалир на домакините.



Избраниците на треньора Георги Дерменджиев прешиха всичко преди почивката, когато осъществиха и трите попадения. В рамките на няколко секунди Руан Крус се разписа на два пъти (10‘, 12‘), а класическото измерение на резултата оформи Квадво Дуа в 33-ата минута.

След почивката темпото на игра сензитивно спадна, само че все пак домакините можеха да вкарат още попадения. В 60-ата минута Рик Джонатан насочи рисков удар от границата на наказателното поле, само че Мартин Луков показва инстикт и съумя да избави.

Гостите от Пловдив също можеха да стигнат най-малко до почетно попадение, само че в заключителния четвърт час на два пъти Ангел Лясков не съумя да откри междина към вратата на разградчани.

С триумфа довечера Лудогорец прекъсна серията от две поредни провали, които инкасира в последните дни – 2:3 от Ботев Пловдив във финала за Купата на България и 0:4 от Черно море във Варна.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР