Трябва категорично да заявим и да не се спекулира по

...
Трябва категорично да заявим и да не се спекулира по
Коментари Харесай

Александър Пулев: Диалогът по предоговарянето на ПВУ ще започне след 15 март

Трябва изрично да заявим и да не се спекулира по тази тематика – Планът за възобновяване и резистентност е работещ инструмент, отворен е, работи дейно. Това, което ние заварихме в кабинетите, в подтекста на служебния кабинет, на 2 август, беше една отворена процедура по Плана, първата отворена процедура. За жал няколко седмици след отварянето й имаше единствено четири входирани капиталови оферти. Това за нас и за моя екип не беше приемлив резултат и предприехме една невиждана осведомителна акция. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев.

Буквално обиколихме цялата страна. С една единствена цел - да споделим с хората всичките тези благоприятни условия, които ще се отворят по линия на Плана. Приключихме годината с 2 процедури по Плана и входиран интерес от над 10 200 дребни и междинни предприятия, които бяха кандидатствали, добави Пулев.

По тези две процедури доста сериозен интерес – софтуерна рационализация беше първата отворена процедура – 260 милиона лв. беше бюджета. Там чакахме към 1000 планови оферти, приключихме с 2600 кандидатури. Успяхме в доста незабавен порядък до края на предходната година да обявим и първите компании, които ще получат безплатна помощ по линия на Плана. Първите 953 компании към този момент са факт, те са оповестени. И в случай че сте забелязали, от края на предходната година, към този момент сме средата на февруари, не е имало нито един скандал по тази тематика, разяснява още министър Пулев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР