Трябва да спрем с вътрешнопартийния канибализъм. Тази новост фатално деморализира

...
Трябва да спрем с вътрешнопартийния канибализъм. Тази новост фатално деморализира
Коментари Харесай

Иван Таков: Трябва да спрем с вътрешнопартийния канибализъм. В София работим за единението на БСП

Трябва да спрем с вътрешнопартийния канибализъм. Тази " оригиналност " съдбовно деморализира локалните структури на Българска социалистическа партия, а те ще носят най-голямата тежест в предизборната акция. Не им би трябвало втори фронт в тила. Преди да има искания да сплотява лявото, партията би трябвало да е решила своите програмни и организационни задания в подтекста на новите публични връзки. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия – София в отчета си пред делегатите на XIV Конференция на Софийската организация на партията. Основната задача на днешното съвещание е столичните социалисти да подредят претенденти за народни представители за 48-ото Народно заседание от трите софийски МИР-а.

„ По думите му Четворната коалиция е станала допустима след тежки взаимни отстъпки за участващите партии. „ За нас това беше проверка на Резолюцията на 50-ия Конгрес на Българска социалистическа партия от септември 2020 година, съгласно която колаборацията " ляво - дясно " обезличава лявото и смъква въздействието на левите партии измежду техните гласоподаватели, а хората на труда остават без свое политическо посланичество “, изясни той.

Таков посочи, че социалистите би трябвало да тръгнат към идните избори със самочувствие за добре свършена работа. „ В условия на комплицирана коалиция и влошаваща се социално-икономическа и интернационална конюнктура, Българска социалистическа партия съумя да отбрани значими решения за българските жители “, означи водачът на столичните социалисти.

Той уточни, че сериозната обществена стратегия на кабинета Петков в действителност се дължи на систематичните старания на представителите на Българска социалистическа партия в държавното управление. „ Благодарение на напъните им в тази посока доста фамилии посрещнаха по-леко предходната зима. Българска социалистическа партия поддържа и българския бизнес в битката с високите сметки за енергоносителите “, напомни Таков.

Председателят на Българска социалистическа партия – София не спести рецензията, че неналичието на призната управническа стратегия бе уязвимост на обединението. „ Не бива да подценяваме и редицата случаи, в които министър председателят Петков и вицепремиерът Василев вземаха крайни решения от името на цялото държавно управление, поставяйки съдружните си сътрудници пред приключен факт “, напомни Иван Таков.

В разбора си той сподели, че появяването на доста нови и без политически опит хора в Народното събрание се отрази зле на законодателните начинания. „ За страдание, Българска социалистическа партия със своето посланичество в Народното събрание не съумя да компенсира този минус “, установи Таков.

Според него е била пропусната опцията България, като единствената славянска и православна страна в Европейския съюз, да бъде медиатор за решение на военния спор в Украйна.

Председателят на Българска социалистическа партия – София е уверен, че решението на Кирил Петков и Асен Василев за спиране на връзките с " Газпром " изправи България пред два казуса – неосигурени количества газ за зимата и внезапно повишение на цената на тази суровина. Това ще удари цели браншове на българската стопанска система и с изключение на студена зима, ще докара до банкрути и загуба на хиляди работни места. „ Добре е, че партийното управление на Българска социалистическа партия поддържа напъните за възобновяване на разговора с " Газпром ", сподели Таков.

Той бе безапелационен, че не носи изгода и продължаващото опълчване с президентската институция. Взаимните нападки и обвинявания сред предходното и настоящето държавно управление са нездравословни и добави, че в служебния кабинет вземат участие министри, заместник-министри и регионални шефове, които са фрагменти на Българска социалистическа партия с потвърден опит и експертност.

Лидерът на Българска социалистическа партия – София съобщи, че в Градската партийна организация през последните шест месеца се работи за реализиране на единство и установяване на значимите задания в работата на районните партийни организации.

„ Винаги сме упорствали Българска социалистическа партия на централно равнище да напише ясна стратегия за развиването и ръководството на българските общини. Тази стратегия ще я легитимира като партия, която се стреми в ръководените от нея общини, да се съхранява и дейно да се ръководи общинската благосъстоятелност, да се подсигуряват евтини и качествени комунални услуги, които да се дават от общински сдружения и предприятия “, посочи Иван Таков, който е и ръководител на групата на „ Българска социалистическа партия за България “ в СОС.

Той се спря и на работата на общинските съветници, като сподели, че през миналия политически сезон групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет със своите дейности е траяла да отстоява мястото си на най-голямата и поредна опозиционна мощ. „ Нееднократно сме заявявали, че при решаването на значимите за софиянци въпроси Градската организация на Българска социалистическа партия в никакъв случай не се е задоволявала с комфортната роля на " глуха съпротива ", а се е стремила да предлага работещи и потребни решения “, безапелационен бе Таков.

„ Само и само, в случай че реализираме цялостна готовност и синхрон в работата на всички звена в изборния развой, тогава можем да забележим резултат, който ни удовлетворява и ни приляга като най-голямата организация в Българска социалистическа партия. Това ще ни даде самочувствие и мощ да нападаме локалната власт в София следващата година и да сме част от новото ръководство на града “, сподели в умозаключение Иван Таков пред делегатите на Градската конференция на Българска социалистическа партия – София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР