Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави

...
Трябва да сме благодарни та Бог, че се събуждаме здрави
Коментари Харесай

Силно вярващ! Поет и мечтател, Юксел Кадриев благодари на Бог, че го спасил!

„ Трябва да сме признателни та Бог , че се разсънваме здрави и изобщо започваме деня си. Сьщо по този начин, че ни разрешава да заспим в успокоение. Винаги има нeщо, което осмисля деня ти ”, показа оrкровение Юксел Кадриев . Оказа се, че журналистът е надълбоко набожен , написа " Минаха години ".

„ Премеждие, от което зависело дали ще бьде още веднъж естествен човек, кадърен самичък да се движи, затвърдило вярата му. „ Аз имам шанса да съм от знаещите, тъй като нямам доверие, че Бог съществува, аз знам, че той съществува! ”, споделя Юксел.

Наскоро той описа за интервал от живота си, незнаен за аудиторията, която слуша от него новините по Би Ти Ви.

„ Преди години след интервенция проф. Каракостов избави живота ми. Четири месеца бях на легло, два от тях — в болница. Бях в невъзможност. В дословния смисъл. Но професорът идваше всеки ден и говорихме по час-два. Тези диалози осмисляха деня ми. Важно е да намираш изхода. Няма значение дали си паднал седем пъти. Важното е станеш осем ", разкри Юксел.

Драмата се случва през 2012 година Тогава журналистът е опиреран по неотложност от дискова херния вьв Военно-медицинска академия. В рамките на месец го отварят три пъти. По време на двата месеца в болничното заведение Юксел е неподвижен. До интервенцията се стига, откакто пет години по-рано получава тежка контузия от претоварване с фитнес уреди.

Отдаден на изповеди, Кадриев показа неотдавна в изявление, че е бил признат да учи в НАТФИЗ в класа на проф. Енчо Халачев. Това била фантазията му, само че се отказал от нея, тъй като балът му стигнал единствено за платената форма на образование. За да не утежнява фамилния бюджет - родителите му са почтени и честни труженици в Оряхово, Юксел избрал специалността „ Публична тирада " - държавна поръчка, където можело да влезе.

Той стартира работа през 1998 година като водещ на вести в телевизия „ Ден ". През 2000 година се реалокира в Нова тв, където води централните излъчвания „ Календар ". През 2003 година се причислява към екипа на Би Ти Ви, където води новините и до през днешния ден. Наскоро Юксел Кадриев издаде още нещо незнайно за себе си - че написа стихове от четири години насам.

Писането при него е обвързвано, несъмнено, с прекарвания, а забавното е, че не застава пред белия лист незабавно след случката. След известно време, случилото се го връхлита още веднъж в стихотворна форма и Юксел просто го записва. Не мисли доста - думите се изливали. Михаил Белчев го е сравнявал с Омар Хаям, напомнял му на него в мисленето, в устрема си към съвършенство и чиста обич. Михаил Белчев и Юк-сел Кадриев се срещнали в заведение. Развълнуван, Юксел не пропуснал опцията да попита Белчев дали желае да прегледа стиховете му.

Щом се съгласил, новинарят незабавно му споделил да се усеща свободен да редактира и променн Когато по-късно Михаил Белчев му споделил по телефона, че нищо няма да пипа по стиховете му, Юксел бил на седмото небе от приятната изненада.  Бардът става редактор на първата му стихосбирка.

Юксел е признателен и за тоэи късмет, както за всичко, което има в живота си. Нагласата му е да търси положителното и у хората,  и в случките.

„ Винаги има какво позитивно да видиш - даже и от една кална локва можеш да извадиш капка чиста вода ", счита той.

Кадриев е имал и сложен интервал - когато преди години се разделя с към този момент някогашната си съnруга, от която има щерка, бащата се ангажира да гледа детето си, като родителите му оказват помощ.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР