Трябва да си много добре подготвен физически, но психиката определя

...
Трябва да си много добре подготвен физически, но психиката определя
Коментари Харесай

Алберт Попов: Рано или късно успехът ще дойде

" Трябва да си доста добре квалифициран физически, само че душeвността дефинира малко или доста твоя резултат. Тук също много сме напреднали, да имам вяра в себе си, да знам какво мога, да пускам спокоен и това ми дава поле за изява. Знам, че рано или късно, като работим толкоз интензивно, триумфът ще пристигна ". Това съобщи най-хубавият български алпиец Алберт Попов, който през днешния ден бе награден за състезател номер 1 на месец февруари в обичайна анкета на Пресклуб " България ".

Попов заслужи оценката след страхотното си показване на Зимните олимпийски игри в Пекин предишния месец, където записа 9-то място в слалома и 17-то в гигантския слалом. За премията той пребори конкуренцията на биатлониста Благой Тодев, баскетболиста Александър Везенков и боркинята Евелина Николова, а треньорът му Ивайло Борисов също бе отличен за номер 1 за февруари. Попов показа и упованията си за финала на сезона в Световната купа по алпийски ски, който ще се организира тази седмица в Куршевел/Мерибел, Франция.

 Алберт Попов

" За първи път ще караме в Мерибел, ще е прекрасен тест за Световното следващата година. Това е още един късмет да създадем добър резултат, значимото е карането да е на равнище. Напоследък съм много спокоен, дори и на Олимпиадата по отношение на предходната, просто трябваше да покажа това, което мога. Това се дължи на доста тренировки и да си сигурен в това, което можеш да постигнеш ", добави Попов.

" Надяваме се пистата да е твърда ", показа 24-годишният Попов, който ще започва в слалома в неделя, 20 март. " Гледам прогнозата за седем дни, по-нататък тя е нестабилна. Очаква се на 19-и да има снеговалежи, само че даже да има такива, те ще създадат изискванията по-трудни за останалите. Каквото и да стане, изискванията са идентични за всички. Готови сме за всевъзможен сюжет ", добави персоналният му треньор Ивайло Борисов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР