Tрябва да се сигнализира Прокуратурата за бездействие на длъжностни лица,

...
Tрябва да се сигнализира Прокуратурата за бездействие на длъжностни лица,
Коментари Харесай

Нинова: Прокуратурата трябва да обърне внимание на бездействието за чумата

Tрябва да се алармира Прокуратурата за безучастие на длъжностни лица, които доведоха до обстановката с чумата по свинете. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, съобщи „ Фокус “.
„ Ние знаем какво би трябвало да се направи и вършим съответни оферти, които са единствените, които могат да го създадат. Срещнахме се с доста експерти, през днешния ден разговаряхме с ветеринари, ловни дружинки, има ограничения, които могат да се вземат, да дадат резултат и те са незабавни, само че уви, не се вършат. Предлагаме Министерски съвет да се събере от остатъка да дефинира фонд средства, с които да заплати по пазарни цени на стопаните животните, които сега избиват. Второ да се централизира целия този развой и да стане държавна политика и държавно отношение. Предлагаме да се направи среща с ръководителите на всички ловни дружини “, уточни още Нинова.
Тя уточни, че Националния ловно-рибарски съюз предлага ограничения още преди една година. „ Това би трябвало да се централизира “, съобщи Нинова. Трето среща със Съюза на ветеринарните лекари и подписване на рамков контракт стях. В страната има над 2000 души ветеринарни лекари, които сега не се употребяват “, уточни още Нинова. Тя регистрира, че те не стъпват при дребните стопани, където има заден двор. „ от четири години нямат контракт с министерството. Да се направи среща при премиера с ветеринарния съюз. Те могат да бъдат доста потребни сега, само че не ги употребяват. Има несъмнено и средносрочни, и дълготрайни ограничения, които би трябвало да се възнамеряват още от в този момент – промени в наредбата за регистрация на тези домашни животни. Според нея е нужна и държавна политика за екарисажите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР