Трябва да се радваме, че бюджетът е приет тогава, когато

...
Трябва да се радваме, че бюджетът е приет тогава, когато
Коментари Харесай

Финансов анализатор: Лихвените проценти в еврозоната ще останат на високи нива

Трябва да се радваме, че бюджетът е признат тогава, когато би трябвало да се одобри, връщаме се към нормалността на процедурата. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ финансовият анализатор Преслав Райков.

Това, което залагаме като макрорамка е, че се сменя малко концепцията и модела – бюджетът ще разчита главно на държавните вложения в идващите три години. Това ясно се вижда и в заложената финансова стратегия, ккоментира още Райков.
Прогнозите за растеж от 3,2% са прекомерно оптимистични съгласно мен, изключително поради и обстановката към нас – войната в Украйна продължава. Най-вероятно финансовото министерство ще заложи на огромна поддръжка от страна на страната и в вложения, в финансови разноски и стратегии, които прогнозируемо ще ни докарат до тези 3,2%.
Нашите съществени търговски сътрудници – Германия, Гърция, Турция, Италия, са или в криза или навлизат в такава. Лихвените проценти в еврозоната ще останат на високи равнища, няма да имаме още един цикъл на ниски лихвени проценти и поддръжка от централните банки най-малко в идващите година и половина – две, сподели още специалистът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР