Трябва да се протестира така, както преди 10 години на

...
Трябва да се протестира така, както преди 10 години на
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Хиляди излязоха да протестират срещу Пеевски преди 10 години, а сега мълчат

„ Трябва да се стачкува по този начин, както преди 10 години на днешната дата, когато бе определен за ръководител на ДАНС. Аз не гласувах за Пеевски, понесох си политическата вреда. Хиляди хора излязоха да стачкуват тогава, а в този момент всички мълчат “.

Това разяснява в предаването „ Лице в лице “ Георги Кадиев от „ Левицата “ във връзка митингите на обединението.

„ Цената на договорката е висока - изпирането на Борисов, Пеевски, корупционни покупко-продажби. Прокуратурата и тя прави каквото си желае. Случващото се в Народното събрание е неистина към гласоподавателите. ПП-ДБ излъгаха гласоподавателите си, аз не съм се заблуждавал. Не знам за какво техните гласоподаватели не стачкуват, само че ние протестираме, тъй като ние ще носим следствията ", уточни той.

„ Едно от тези дейности е смяната в Конституцията, която ще обслужва ползите на Пеевски. Фактът, че той е в тази комисия и доста евентуално да стане ръководител. Защо мислите че той е там? Просто ей по този начин, с цел да им натрие носа? Не, той е там от чисто практични аргументи, с цел да пази ползите, които има “, допълни Георги Кадиев.

Цената на тока

Възможно е в допълнение нарастване на цените на тока. За това предизвести преди дни ръководителят на държавния енергиен  регулатор Иван Иванов. Причината – служебният енергиен министър Росен Христов е пуснал на пазара електрическа енергия от Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", която е по-скъпа и в този момент цената ѝ влиза в общия микс.

„ Ако бях на мястото на този длъжностен министър, щях да направя същото. Това избавя „ Марица изток 2 “. Те не могат да работят на пазарен принцип при тези цени. Единственият вид да работят е да бъдат включени в микса. Гражданите субсидират „ Марица изток 2 “, с цел да може да работи “, изясни Кадиев.

„ Това са 10 000 директни работни места и най-малко 100 хиляди непреки работни места в района “, уточни той и добави, че нарастването на цената поради централата е 0,3%.

„ Ние от дълго време трябваше да либерализираме пазара. Ние трябваше през 2022 година. Трябва да го забавим, само че в един миг няма да можем да го бавим и ще би трябвало да излезем на либерализирания пазар. Тогава КЕВР ще би трябвало да вкара две цени – ниска цена за ниска цена за несъмнено количество на месеца - 300 киловат часа, а оттова на горе - всичко да бъде на пазарни цени “, каза още Георги Кадиев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР