„Трябва да се преборим за умовете на хората, да им

...
„Трябва да се преборим за умовете на хората, да им
Коментари Харесай

Борисов: Да се преборим за умовете на хората

„ Трябва да се преборим за мозъците на хората, да им разбираем какъв брой значима е религията, само че най-важни са мирът, толерантността и разбирателството”, съобщи през днешния ден министър председателят Бойко Борисов преди срещата си с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху.

„ Трябва да поставим големи старания, да се фокусираме върху мозъка на хората и това, което мислят, тъй като към този момент посредством интернет няма граници и се намираме в друго пространство”, уточни министър председателят на България.

„ Технологиите напреднаха, имаме дронове, самолети. В същото време с едно хвърчило могат да се създадат пакости, които мъчно могат да се предотвратят”, разяснява Бойко Борисов.

„ По линия на двустранните ни връзки се надявам до края на годината да създадем взаимно съвещание с Израел. Задължително би трябвало да дойдете в България, ние сме на наред като домакини”, добави той.

„ Оценявам решението за разкриване на почетно консулство. По време на срещата ни през днешния ден ще имаме опция да обсъдим и тематики по взаимоотношение против престъпността, земеделие, вода”, сподели от своя страна министър председателят на Израел.

„ В рамките на нашите положителни взаимоотношения най-ценното е отношението на благосклонност на респект, което таи нашия народ към българския. Смятаме всички че сме от една и съща цивилизация. Но тази цивилизация е подложена сега от радикалния ислям и най-много от тероризма, на който е положена. Атакуват нас, нападат араби, нападат европейци. Вие в България също сте атакувани от такава терористична офанзива. Затова това, което се стремим на търсим бъдеще без принуждение. В диалозите се надявам да се концентрираме по какъв начин да се концентрираме върху положителното. Добре пристигнали, приятелю “, съобщи Нетаняху.

Той се надява, че откриването на почетно консулство на България в Ерусалим ще бъде първа крачка към разкриване на българско посолство в Ерусалим.



Борисов за границата: Единствената неуязвима от мигранти

Борисов: Балканите да станат мощна икономическа зона

Бойко Борисов: Това, което вършим на Западните Балкани, цели мир

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящо наличие от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР