„Трябва да се появяваш по-често във фитнес залата. Добре е

...
„Трябва да се появяваш по-често във фитнес залата. Добре е
Коментари Харесай

Уредите във фитнеса са в пъти по-мръсни от тоалетна чиния

„ Трябва да се появяваш по-често във фитнес залата. Добре е за здравето ти “, споделят постоянно приятелите ни и са прави... частично.

Упражненията са значими за цялостния ни тонус и поддържането на добра физическа форма, само че уредите във фитнеса са покрити с толкоз доста бактерии, че това, до каква степен визитата във фитнеса е добре за здравето ни, може да се сложи под въпрос.

Сънят или тренировката - кое е по-важно?

Ако сте от тези, които едвам се домъкват до залата и постоянно отсрочват за „ на следващия ден “, то към този момент имате положително опрощение. Ако обаче обичате залата, упражненията и тялото си и все пак желаете да упражнявате, не се отчайвайте, тъй като има какво да се направи, с цел да се предпазите от мръсотията.

Първо неприятната вест –

По-голямата част от оборудването във фитнеса изобилства от микроби и бактерии, твърди ново изследване на Elliptical Reviews. Същото проучване организира и FitRated и резултатите са сходни.

Логично е – ръцете ни са покрити с микроби, с тях пипаме уредите и по този начин оставяме след себе си част от микробите и потта си, като в същото време взимаме от тези на хората, упражнявали преди нас.

Учените изследват най-използваните уреди в залата и ги подреждат съгласно броя на колониите от бактерии, които виреят върху тях на всеки квадратен сантиметър (CFU - "colony-forming units per square centimeter "). За да добиете някаква визия за мерната единица и да можете да извършите съпоставяне е значимо да се означи, че върху една тоалетна паница да вземем за пример живеят към 3200 колонии бактерии на кв.см.

Ето и най-мръсните уреди във фитнеса:

Пътечката за бягане – 1 333 432 CFU

Според проучването на FitRated тя е единствено 416 пъти по-мръсна от една тоалетна паница! И това не е най-лошото – към половината от тези бактерии са грам-положителни, което значи, че предизвикват инфекции и възпаления по кожата, попадайки в рани.

Една четвърт пък са грам-отрицателни, които предизвикват вътреболнични инфекции и огромна част от които не се повлиява от лекуване с антиботици. Страшничко, а?

Велоергометър – 1 333 418 CFU

Кардио на колело не ни излага на по-малко бактерии, само че съгласно проучването, най-малко върху тях грам-отрицателните бактерии са по-малко.

Тежести – 1 158 381 CFU

Предвид обстоятелството какъв брой хора на ден пипат тези по този начин обичани предмети във фитнеса, не е изненадващо какъв брой по-мръсни са те от една тоалетна паница – най-малко 362 пъти по-мръсни. В своето проучване обаче Elliptical Reviews открива единствено 153,410 CFU върху тежестите.

Йога килимчетата – 25 533 CFU

Изненадващо Elliptical Reviews открива, че килимчетата, върху които огромна част от трениращите отъркват телата след и преди подготовка, не са покрити с толкоз доста бактерии, само че все пак би било добра концепция да носите свое при опция.

Сега положителната вест –

Можете да се предпазите от бактериите .

Как? Следвайте тези две елементарни правила:

Първо – постоянно избърсвайте уредите с дезинфектиращ препарат, преди да ги употребявате. Повторете тази стъпка и откакто приключите – въпреки всичко не би трябвало да мислим единствено за себе си. Повечето фитнеси разполагат с препарати и мокри кърпички за разчистване до всеки апарат, само че в случай че във вашия няма, може би е добре да започнете да си носите.

Колко постоянно би трябвало да се къпем в действителност

И второ – незабавно след подготовка измийте ръцете си и се изкъпете колкото се може по-скоро. Това би било добре както за здравето ви, по този начин и за обществения ви живот.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още забавни вести последвайте страницата ни в Instagram.

Четете още:

Как пералната машина може да ни разболее

Помислете си за всички неща, които вършиме в леглото

КАК ДА съдебна експертиза ПОЧУВСТВАМЕ ПО-ДОБРЕ В ТЯЛОТО СИ САМО ЗА СЕДМИЦА

КОЛКО ЧЕСТО ТРЯБВА ДА ПОЧИСТВАМЕ ВЪЗГЛАВНИЦИТЕ, ФРИЗЕРА И ОЩЕ НЕЩА В ДОМА
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР