Трябва да се обсъди възможността за по-дълга междусрочна ваканция, заради

...
Трябва да се обсъди възможността за по-дълга междусрочна ваканция, заради
Коментари Харесай

Денков потвърди: Няма да се затварят училищата, ще предложа по-дълга междусрочна ваканция

Трябва да се разиска опцията за по-дълга междусрочна почивка, поради насъбраната отмалялост и в учениците, и при учителите. Решение ще се вземе при разбор на действителната конюнктура “, разгласи министърът на образованието Николай Денков във връзка предлагането децата да излязат в по-дълга почивка.

По думите му карантинираните учители са 3,6%, учениците са 2,58%, като това е на национално равнище, само че цифрите са разнообразни в обособените райони.  

„ Няма никаква причина на национално равнище да затваряме каквото и да било и да повтаряме грешките от предходната година. В същото време можем да обявим неучебни дни, като най-хубавия вид е да се употребява седмицата след завръшване на първи период, с цел да могат да се слеят двата предишни почивни дни със идващите и по този начин да се получат 9 починни дни “, съобщи Денков и добави, че в петък ще има отраслов съвет където ще бъде показано предлагането.

Той акцентира, че досега постоянно здравното министерство е решавало за затваряне на учебните заведения, само че този път счита той да вземе нещата в свои ръце.

Денков показа и целите на министерството, като един от тях е увеличение на обсега деца в системата. Предвидени са средства за гратис включване в детски градини на всички деца над 3-годишна възраст. „ Досега в обособени общини имаше планувани средства за 3-годишните деца. С новия бюджет ще бъдат обезпечени средства за всички деца от 3 години нагоре да бъдат освободени от такси и включени в детските градини ", съобщи министърът.

Всички цели са основани на една съществена цел - разширение обсега на образованието, уточни той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР