Трябва да се научим от Съединението, че е време да

...
Трябва да се научим от Съединението, че е време да
Коментари Харесай

Съединението ни учи, че е време да излекуваме своите комплекси за политическа обреченост

Трябва да се научим от Съединението, че е време да излекуваме всички наши комплекси за политическа неизбежност. Защото точно с неповторимия акт на българското Съединение сме съумели сами, без външна поддръжка или насила, с единната воля на целия български народ, с държавническа зрялост, с политическа мъдрост да реализираме своята огромна национална цел. Време е да го създадем и през днешния ден. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в град Раковски във връзка 136-ата годишнина от обединяването на Княжество България и Източна Румелия.

Има вълна за смяна, само че никоя партия не може да монополизира вярата на българите и никоя партия няма силите да се оправи сама, уточни президентът в отговор на въпрос за възможен нов политически план на двама от служебните министри. „ Ако желаят да бъдат потребни за обществото, те не би трябвало да основават просто следващия партиен план, а да следват една по-широка философия, отворена към цялото общество ", акцентира президентът. Той прикани партиите за разговор и напомни, че кредото му постоянно е било за реализиране на надпартиен публичен консенсус в името на законността, демокрацията и просперитета, а служебното държавно управление е потвърдило, че хора от разнообразни хоризонти могат да работят дружно и дейно за България.

Единствените думи на някогашния министър председател, които имат значение, са тези, които ще произнесе пред идващия основен прокурор, уточни президентът, помолен за коментар на думи на някогашния министър-председател.

Държавният глава посочи, че преди да бъде необуздано 46-ото Народно заседание и да се насрочат парламентарни избори, би трябвало да се актуализира бюджетът. Президентът означи, че следва да се срещне с представители на Централната изборна комисия, с цел да бъде несъмнено, че парламентарни и президентски избори с машинен избор могат да се проведат по едно и също време без да бъдат компрометирани. „ Трябва да организираме по подобен метод тези избори, че българските жители да могат заслужено, почтено и обективно да изразят своя избор ", акцентира президентът.

По мотив изразените обществено опасения на част от социалистите у нас, че тяхната вяра може да бъде предадена, президентът уточни, че не той е индивидът, който ще ги съобщи. „ За себе си подсигурявам ", съобщи президентът.

В Раковски президентът посети катедралния храм " Пресвето сърце Исусово " и беседва с католическата общественост в града. В рамките на визитата си президентът прегледа и Центъра за професионално образование " Тракия ". Обучителният център е част от проекта за интегрирано развиване на Тракия икономическа зона. В него се квалифицират и преквалифицират фрагменти на компаниите от най-мащабната и стабилно разрастваща се индустриална зона в Източна Европа. Румен Радев организира среща с представители на компании от „ Тракия икономическа зона ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР