Трябва да се направи всичко възможно, за да се състави

...
Трябва да се направи всичко възможно, за да се състави
Коментари Харесай

От БСП издадоха с коя формула ще бракуват отново Слави Трифонов и Киро Петков

Трябва да се направи всичко допустимо, с цел да се сформира постоянен кабинет в границите на този парламент. Това съобщи пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на „ БСП за България“ Филип Попов.

„ За нас е значимо България да излезе от рецесията и всеки да поеме своята отговорност. Със длъжностен кабинет това няма по какъв начин да се случи ”, сподели още той.

„ Поставяме на масата на договаряния управническата и законодателната стратегия, с която се съгласиха Политическа партия, Демократична България и ние, както и тези сътрудници, които излязоха от рамките на Има Такъв Народ и станаха самостоятелни. Предстои тя да бъде разисквана и с ПГ на Има Такъв Народ ”, добави Попов.

По думите му в управническата стратегия ясно и изрично е записано да се започват диалози с всички вероятни снабдители на газ, в това число и „ Газпром ”, като концепцията е българите, бизнесът, семействата, учебните заведения и детските градини да не останат без опция за доставка на газ и отопление през есенно-зимния интервал.

Народният представител разяснява и тематиката за хартиената бюлетина.

„ Ние сме били правилни във връзка с връщането на смесеното гласоподаване. Представихме своя законопроект пред Има Такъв Народ, Политическа партия и Демократична България. Такава опция или алена линия не беше сложена. Получихме тяхното негативно мнение и по надлежния ред го внесохме в Народно събрание. Тази ни теза е подбудена от ниската изборна интензивност ”, сподели той.

Попов означи още, че с „ Демократична България ” са в двата политически спектъра, само че постоянно са намирали пресечната точка с оглед отбрана на националния интерес. „ Ние сме подкрепяли техни оферти, както и те наши ”, уточни той.

И съобщи, че БСП дава висока оценка на четиримата си министри в държавното управление на Кирил Петков. По думите му те са изпълнили своите задължения в този кабинет, а дали биха запазили постовете си, ще стане ясно във втория стадий на договарянията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР