Трябва да обичаме повече себе си на пътя, да бъдем

...
Трябва да обичаме повече себе си на пътя, да бъдем
Коментари Харесай

Алекси Кесяков: Възпитанието на пътя трябва да започва от семейството и училището

Трябва да обичаме повече себе си на пътя, да бъдем толерантни и да не се гневим, сподели пред Радио София Алекси Кесяков - специалист по пътна сигурност и някогашен началник на КАТ София.
„ Когато сме в придвижването по пътищата, нищо не може да се промени. Важно е нашето персонално държание и да бъдем там. В момента, в който отклоним своето внимание и стартираме да се занимаваме с други неща – злополуката е подготвена “, добави Кесяков.
Според него демонстрираме огромна приемливост по отношение на „ дребните “ нарушавания, само че такива действително няма.
„ Няма дребни нарушавания. Когато се натрупат две-три дребни нарушавания и на единия, и на другия участник, доста постоянно прерастват в тежко пътно транспортно произшествие. Освен това, когато човек свикне с дребните нарушавания, той счита, че това е обикновено и е неопитен, в случай че се появи някаква обстановка. Няма за къде да бързаме в придвижването “, добави специалистът по пътна сигурност.
Той добави, че съгласно статистиката на Агенцията по сигурност, около 15 000 водачи всеки ден карат след приложимост на алкохол.
„ Аз смятам, че ограниченията, които се разискват сега, са наказателни, само че би трябвало да има и възпитателни. Основното на пътя е да пазим свободата си, само че и да пазим своето тяло. Дребните нарушавания и превишението на скоростта изобщо не са за подценяване “, сподели Алекси Кесяков.
По думите му незнанието не може да се пребори единствено с санкции и санкции. Необходими са обучение и образование, което потегля от фамилията, учебното заведение и курсовете за подготовка на водачите.
БНР
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР