Трябва да направим всичко, за да се преборим с национализма

...
Трябва да направим всичко, за да се преборим с национализма
Коментари Харесай

Всеки вид национализъм води до война, заяви Юнкер

Трябва да създадем всичко, с цел да се преборим с национализма и крайната десница. Национализмът се трансформира в огромна политическа мощ. Всяка форма на шовинизъм води до война. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Народното събрание на белгийската област Валония, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той приказва по тематики от европейския дневен ред, измежду които са бюджетът на Европейски Съюз, политиката по въпросите на защитата и миграцията. Юнкер означи, че към момента страните в Европейски Съюз не са възприели предложенията на еврокомисията за промени в миграционното законодателство, а някои възразяват против нуждата от засилена защита на външните граници. По неговите думи външната гранична защита коства 33 милиарда евро.

Юнкер добави, че Европа към момента няма обща отбранителна политика, а в случай че имаше, би икономисала по 100 милиарда евро годишно с уеднаквяване на типовете въоръжение. По думите му през днешния ден Европейски Съюз харчи два пъти по-малко за защита в съпоставяне със Съединени американски щати, като реализира едвам 15 на 100 от резултатите на Вашингтон в тази област.

Председателят на Еврокомисията уточни, че едвам от 1964 година Европа е в положение сама да създава нужните й количества храна. Той означи, че " най-малко три " държавни управления в Европейски Съюз упорстват за отпадане на общата селскостопанска политика отсега нататък.

За политиката на доближаване Юнкер съобщи, че през днешния ден се финансират скандални разноски и даде за образец велоалеи в Бавария, построени със средства от Европейски Съюз. По думите му фондовете за земеделие и доближаване остават две от най-важните пера в бюджета на Европейски Съюз до 2027 година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР