Трябва да направим управлението скучно, защото през последните две години

...
Трябва да направим управлението скучно, защото през последните две години
Коментари Харесай

Тома Биков: Ако след 3-4 месеца разтурим седянката, значи сме глупави

Трябва да създадем ръководството скучно, тъй като през последните две години създадохме задоволително забавни събития. Това разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков по Българска национална телевизия.

Всички взаимни отстъпки, които ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са създали, са в името на това България да излезе от политическата рецесия. " Ако след 3-4 месеца разтурим седянката, значи сме глупави ", съобщи той.

Споразумението за ръководство сред двете обединения още не е написано. Според Биков отвън целите в законодателната стратегия, би трябвало да се заложат по-ясни механизми за взимане на решения.

" Една от аргументите държавното управление на Кирил Петков да падне предварително е, че по този начин и не съумяха да намерят механизъм за взимане на решения. Затова аз настоявам, че той би трябвало да е общоприет, в него да вземат участие хора, които са в положение да поемат задължения ".

На въпрос какво съставлява ръководството - коалиция или болшинство, Биков повтори определението на ръководителя на Народното събрание Росен Желязков - кооперация. Добави, че държавното управление ще действа, до момента в който има болшинство или плаващи болшинства в Народното събрание.

" Колегите от ПП-ДБ обявиха, че желаят да има ясно парламентарно болшинство, ние им казахме да поемем избрани задължения, в това число за взимането на решения, тъй като няма по какъв начин да знаем по телепатия кой какво си мисли ".

Политическата рецесия, която отминава, трансформира властта и реалокира акцента ѝ първо към президентството, а след това назад към Народното събрание, счита Тома Биков.

" Може би смисълът на тази политическа рецесия беше да се стигне до тази промяна, само че положителната вест е, че българската народна власт устоя, не се срути ".

Според него ръководството не се крепи на назначенията в регулаторите.

" Има една стеснителност в нашите сътрудници - " но той да не е от ГЕРБ ". Да забележим кой с какви качества разполага и на база на това да взимаме решенията ", прикани депутатът.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР