Трябва да наложим вето, ако се наложи ембарго, защото ще

...
Трябва да наложим вето, ако се наложи ембарго, защото ще
Коментари Харесай

Нинова обяви Русия за приятелска държава, намеси служебните кабинети на Радев за износа на оръжия

" Трябва да наложим несъгласие, в случай че се наложи ембарго, тъй като ще се стигне до усложнение на доста компании, на стопанската система и ще повлияе на цените на горивата. Икономическите наказания целят да затруднят съветската, само че какъв е смисълът, в случай че посредством тях убиваш и своята ". Това съобщи министърът на стопанската система Корнелия Нинова пред БТВ.

" Не е задоволително непознати външни министри и посланици да ни размахват пръст и да ни споделят по какъв начин да си пазиме ползите. През последните дни се бият българи против българи поради войната в Украйна, а те също са пострадали от високите цени. Русия ще откри излаз, само че ние какво ще вършим, когато нямаме опция. По-голяма част от българите намират Русия за другарска страна. Тя по отношение на България е другарска страна. Русия ни стопира газа очевидно като ответен отговор на глобите, които се постановат ", сподели още Нинова.

" Убедена съм, че към момента има място за договаряния, с цел да се приключи войната. Дали ще може да се ремонтира военна техника, зависи към този момент от сътрудниците от Военното министерство. Ние за Украйна и за Русия оръжие не изнасяме от доста години. Ние изнасяме оръжие на 50-60 страни. След това страната ни не носи отговорност какво ще прави с него. Не съм подписвала експорт на танкове. Румен Радев знае, че изнасяме оръжия за страни, с които имаме подписани контракти по време на неговите служебни кабинети ", сподели още Нинова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР