Трябва да кажа, че реално ние официална информация не сме

...
Трябва да кажа, че реално ние официална информация не сме
Коментари Харесай

Арестуваният в Крим за готвен атентат българин е пребивавал там с украинския си паспорт


" Трябва да кажа, че действително ние публична информация не сме получавали от съветските управляващи. На 28 април нашето посолство в Москва изпрати нота до външното министерство на Руската федерация с искане да ни бъде обявено местонахождението на жителя, както и да бъде позволен юрист при него. До този миг към момента нямаме формален отговор от съветските управляващи ", сподели Кондов, цитаран от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че към момента не може публично да удостовери самоличността на арестувания. По данни на съветски медии това е е Денис Петранов.

Според Иван Кондов мъжът най-вероятно е третиран от съветските управляващи като украински жител. " Следва да се означи, че българският жител е влезнал и обитавал като украински жител с украинския си паспорт ", сподели министърът.

" Използвам случая да прикани българските жители да не пътуват в регионите и териториите на Украйна, които сега са окупирани от Руската федерация. За страдание, заради войната там, нашите задачи в Киев и в Москва имат доста лимитирани благоприятни условия да окажат някакво подпомагане и помощ ", добави министърът на външните работи.

" Ще създадем всичко допустимо да му осигурим правна помощ ", разяснява министърът в отговор на репортерски въпрос. " В непрекъснат контакт сме с посолството ни в Москва, тъй че ще създадем всичко допустимо да му помогнем ", сподели още Кондов.

Вчера в съветски медии се появи информация, че съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) е предотвратила подготвян от украинското военно разузнаване опит за ликвидирането на водачи на окупирания от Русия украински полуостров Крим. По данни на ТАСС уредник на плануваните терористични офанзиви е заместник-ръководителят на украинската президентска канцелария Роман Машовец. Центърът за връзки с обществеността на ФСС заяви, че измежду седемте арестувани има и жител на България и Украйна, занимавал се с превозване на взривни субстанции и съставни елементи за взривни устройства. Освен това е пресечен и канал за доставка на английски взривни субстанции и съставни елементи за взривни устройства от България през Турция и Грузия за Русия. Според ФСС те са били прикривани като доставка на електрически готварски печки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР