Трябва да има психологическа подкрепа във всяко училище, за да

...
Трябва да има психологическа подкрепа във всяко училище, за да
Коментари Харесай

Омбудсманът: Трябва да има психологическа подкрепа за учениците, за да се преодолеят проблемите от онлайн обучението

" Трябва да има психическа поддръжка във всяко учебно заведение, с цел да се преодолеят проблемите от онлайн образованието при учениците ", това сподели омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент, която показа отчет за активността на институцията за 2021 година на съвещанието на парламентарната просветителна комисия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Ковачева подчертава в отчета си главно върху тематиките, свързани с образованието. Тя означи, че 2021 година беше втората година с COVID-19 и с онлайн образование поради пандемията.

" Изолацията, демотивацията и загубата на обществени умения за учене в този момент се вижда, че се отразяват върху учениците ", съобщи Ковачева. Тя акцентира, че в този момент би трябвало да се подхващат дейни ограничения, с цел да има психическа помощ във всяко учебно заведение или опция за онлайн психолози, с които децата да могат да приказват.

" В нашата институция продължаваме да получаваме тъжби от родители за това, че децата им се усещат уплашени и доста им е мъчно да се върнат към естественото учене в класните стаи. Това, за жалост, се отразява и върху качеството на самото обучение и би трябвало да се намерения по какъв начин тези проблеми да бъдат преодолени ", сподели омбудсманът.

" Психологическата поддръжка за учениците може да помогне и за решаването на казуса с насилието в учебно заведение ", съобщи Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент.

Омбудсманът означи, че през днешния ден е ден за матури и предложи по-ясно да бъде разгласен форматът на изпитите, с цел да се показват учениците по-добре на тях.

Към институцията на омбудсмана се насочат и въпроси за неналичието на учебници по профилирана подготовка в 12-и клас.

" През предходната година се занимавах доста интензивно и с тематиката за балообразуването при кандидатстването във висшите учебни заведения, най-вече в медицинските университети ", сподели Ковачева. Тя добави, че е изпратила тогава рекомендация до министъра на образованието и науката и до ректорите на медицинските университети.

" Един от проблемите в учебна възраст е обвързван с децата със специфични просветителни потребности ", сподели омбудсманът. " Това бяха най-ощетените възпитаници при онлайн образованието, което беше мъчно за тях и родителите трябваше да им оказват помощ ", акцентира Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент.

" Продължавам да получавам тъжби от родители и от възпитаници за комплицираното образователно наличие, само че считам, че е позитивно, че Министерството на образованието и науката стартира да преглежда образователните стратегии и учебниците ", съобщи Ковачева.

Тя сподели, че тематиката за интегрираните матури продължава да безпокои родителите и учениците в седми клас, и продължава да счита, че тези матури би трябвало да бъдат въведени едвам след смяна на образователния материал, на стратегиите и на учебниците.

Омбудсманът засегна и настоящата тематика за промяната във висшето обучение, обвързвана с атестацията на преподавателите във висшите учебни заведения. Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 година Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент предложи тези оферти да бъдат разисквани с университетските управления.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР