Трябва да има обществена нетърпимост към сивата икономика във всичките

...
Трябва да има обществена нетърпимост към сивата икономика във всичките
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Сивата икономика е като хищно цвете, което вирее на тъмно

Трябва да има социална непоносимост към сивата стопанска система във всичките й проявления. Това сподели служебният министър-председател Гълъб Донев по време на формалната гала на премиите „ Икономика на ярко “ за 2022 г. 

Сивата стопанска система има отрицателни резултати върху доста сфери от публичния, икономическия и най-много на обществения живот на страната. Тя оказва отрицателно влияние и има своите негативни резултати върху осигурителните фондове, бюджета на страната и общините, изискванията на труд, качеството на работните места в българските предприятия, посочи служебният министър председател.

Според Донев всички нелоялни практики, както и нелоялната конкуренция, която подклажда и поддържа сивата стопанска система, в действителност пречат за развиването и повишаването на благосъстоянието на обществото. Служебният министър председател добави, че рецептата е социална непоносимост, точно законодателство и прецизен надзор на проявленията на сивата стопанска система.

" Сивата стопанска система е като хищно цвете, което вирее на мрачно и се храни с накърнените ни осигурителни права и с недобрите условия на труд, при които се трудят българските служащи, обхванати от сивия бранш ", разяснява още Гълъб Донев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР