Трябва да има формула за редовен кабинет. Трябва да има

...
Трябва да има формула за редовен кабинет. Трябва да има
Коментари Харесай

Илхан Кючюк: Трябва да има здрав политически разум, да се разговаря по важните теми за България

" Трябва да има формула за постоянен кабинет. Трябва да има здрав политически разсъдък и да се седне и да се беседва по значимите тематики за България.... Има избори, има законен резултат и политиците вземат участие в тях, само че отхвърлят да одобряват този резултат, тази демократична процедура. Повече не може по този начин. Така ще отиваме и на шести избори и така нататък... Как може да бъде решен един проблем, в случай че не се захванем с неговото решение и какъв водач е този, който не желае да се захване с решаването на един проблем. Лидер е този, който взема решение проблемите на хората, а те стоят на масата и чакат някой да ги взема решение ". Това съобщи пред БНР евродепутатът Илхан Кючюк от " Обнови Европа " /ДПС.

Той дефинира като положителни изборните резултати на Движение за права и свободи и акцентира, че Движението постъпва отговорно към хората и към институциите.

" Какъвто и да бъде бъдещият кабинет, той би трябвало да се гласоподава с болшинство, което се излъчва от партиите в Народно събрание. Дали ще бъдат експертни профилите на хората в това държавно управление, или ще бъдат политически, отговорността постоянно е политическа. Те ще са министри, до момента в който има политическа поддръжка зад тях. Трябва да се знае кой носи отговорността ". 

" Политическата рецесия не оказва помощ за това България да върви напред и да бъде по-интегрирана в Европейски Съюз. Както и да затвърждава своя стратегически избор, който направиха българските жители ", разяснява той и посочи, че дълго време е налаган разказът, че европейските тематики са външни за България, а те не са, тъй като ние сме част от Европейски Съюз:

" Решенията в Европейски Съюз не ни се постановат, а в тях вземат участие и българските политици. Не ни трябват политици, които да превеждат от брюкселски език, а ни трябват политици, които да бъдат част от дневния ред на Брюксел и София ". 

Според Кючюк множеството от политическите сили, които влизат в 49-ото Народно заседание, желаят България да бъде част от Шенген и от еврозоната:

" Сечението сред партиите в новия парламент е консенсусът, полето, върху което да се нареждат ползите, упованията. Безспорно това би трябвало да бъде една сплав, учредена на полезности ".

Евродепутатът беше безапелационен, че " лесните пари за България от Европейски Съюз свършиха ". Според него няма по какъв начин да бъде предоговорен Планът за възобновяване и резистентност, тъй като преди този момент би трябвало да получи единодушието от Европейска комисия и от всички страни в Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР