Трябва да е ясно, че имаме възможност да дадем въоръжение

...
Трябва да е ясно, че имаме възможност да дадем въоръжение
Коментари Харесай

Ген. Попов: Категорично сме зад Украйна, има излишно оръжие, което да дадем

" Трябва да е ясно, че имаме опция да дадем въоръжение на Украйна и това е по този начин, тъй като ние имахме много по-сериозна войска, тъй че има ненужно имущество, което остана. Сега въпросът е да се види какво Украйна желае, дали техническото положение на това, което имаме, е положително и задоволително, и дали това няма да се отрази на главните бойни качества на българската войска. Трябва да се направи сериозен разбор, има един месец за това ", съобщи някогашният шеф на защитата на България - ген. Константин Попов пред.

Той счита, че значимото е, че България декларира, че е с Украйна и оказва помощ на армията ѝ, тъй като по този метод пази и себе си, и полезностите си, вярата в справедливостта и отношението към света.  " Ние забравяме, че сме член на защитителен съюз и другите страни членки нямаха съмнения. Те избраха честността, да дават на по-слабия, на жертвата, своята помощ и опция да се защитят, тъй като, в случай че не помагаш на Украйна, помагаш на армията агресор ", уточни ген. Попов.

Според него по този метод няма да отидем на война, както не са отишли и останалите страни, помогнали на Украйна. И сподели, че когато една страна не е на верните позиции, прояви плашливост и търси единствено политически дивиденти и създаване на лично великолепие, тогава реализира война.

" Даването на оръжие е една поредна политика. В една война методите на деяние са два - или воюваш, или вдигаш белия байряк. Може да има някакви договаряния, само че те се водят след резултатите на бойното поле и войната продължава до тогава, до момента в който победеният одобри изискванията на спечелилия ", безапелационен е ген. Попов. По думите му към този момент можем да кажем изрично, че сме зад Украйна, само че не сме против Русия, а срещу политиката на джунглата, където огромният, мощният не признава съществуването на друга страна и на различен народ и изповядва тази си политика посредством войска, въоръжени сили, бомби, самолети и танкове.

" От тази политика на джунглата, която се проповядва от Кремъл, страда и елементарният съветски народ. Взаимоотношенията сред Кремъл и България страдат надалеч преди да вземем това решение, а да се подаваме на страха, е неправилна политика ", е мнението на госта.

По тематиката за модернизацията на българската защита, той разяснява, че би трябвало да купим новите самолети F-16, с цел да можем да имаме българска авиация и да можем да се пазиме.
" Ние имаме своите огромни ограничавания, тъй като не финансирахме въоръжените сили в продължение на 30 години. Бяхме ги оставили да се оправят, в случай че може да съкратим нещо, да понижим бюджета, тъй като не са ни нужни. Тази философия се оказа тотално неправилна и в този момент ще берем плодовете на всичките тези години ", заключи ген. Попов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР