Трябва да достигнем 70-75% ваксинирани срещу ковид, но това никак

...
Коментари Харесай

Желаещите да се ваксинират медици - от 20 до 100% в различните болници |

Трябва да достигнем 70-75% имунизирани против коронавирус, само че това по никакъв начин няма да е елементарно.

Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев по Българска национална телевизия. Той посочи, че сега се изготвят описи с медицинските експерти, които желаят да бъдат имунизирани. 

Има огромни разлики сред искащите медици от обособени лечебни заведения и градове. На места ползата е дребен - 20-30% желаят да се имунизират, на други - съвсем 100%, сподели Кунчев.

Той си изясни разликата с това, че много хора биха желали да има повече данни и опит с имунизацията . Изследванията измежду над 40 000 души обаче дават надеждна информация, добави специалистът.

Страните, където стартира имунизацията, ще натрупат опит, а това ще даде спомагателна информация. Медиците, които не желаят да се имунизират първоначално, ще могат да го създадат и на по-късен стадий. 

Очакват се 125 000 дози от имунизацията при първата доставка, ще има и други доставки - 250 000-300 000 дози. През това време евентуално ще получат позволение и другите ваксини.

Би трябвало да има документ, че даден човек е имунизиран, Европейска комисия работи в тенденция за основаването на обединен европейски документ, сподели още доцент Кунчев. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР