Трябва да бъдем търпеливи и спокойни, и да оставим партиите

...
Трябва да бъдем търпеливи и спокойни, и да оставим партиите
Коментари Харесай

Янев определи като екзотична идеята служебният кабинет да остане като редовен

Трябва да бъдем търпеливи и спокойни, и да оставим партиите да си свършат работата. Така служебният министър председател Стефан Янев разяснява комплицираната политическа конюнктура след изборите.

„ Тяхната отговорност и техния конструктивизъм ще проличат, уповавам се в идващите дни. Защото новоизбраните партии в българския парламент задоволително добре осъзнават своята отговорност пред българските жители “, разяснява министър-председателят.

Според него парламентарно-представените партии ще проведат градивен разговор. Той прикани да не се дават „ предписания “ по какъв начин да се случат нещата. Янев дефинира като екзотична концепцията служебният кабинет да остане като постоянен.

„ Това нещо би трябвало да мине през гласоподаване в Народното събрание. Преди да се стигне до това, допускам, че би трябвало да се мине през едни доста съществени договаряния, които на първо място ще бъдат договаряния за обединения. След това служебният кабинет е формиран от хора-експерти, експерти в своята област, които не са партийно свързани “, изясни Янев.

Според него на служебните министри не може да се каже „ под строй “ да свършат нещо. Той не разяснява дали още веднъж би станал министър председател на друго служебно държавно управление.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР