Трус по върховете на държавата. От днес бившият главен прокурор

...
Трус по върховете на държавата. От днес бившият главен прокурор
Коментари Харесай

ОБЗОР: Цацаров е без достъп до секретна информация, пуснаха третата поръчка от 40-милионния заем в Пловдив

Трус по върховете на страната. От през днешния ден някогашният основен прокурор и ръководител на КПКОНПИ Сотир Цацаров е с лишен допуск до класифицирана информация. Срещу него се води следствие от ДАНС.

Антикорупционният началник отговори, че върху Контраразузнаването е оказан напън от страна на Бойко Рашков и околните към Кирил Петков. Също по този начин той сподели, че ще подаде оставка пред Народното събрание идната седмица, а дотогава няма да борави с класифицирана информация.

Министър-председателят Кирил Петков пък уточни, че " Няма да има нито един човек над закона ".

С декларация от парламентарната естрада ръководещата коалиция изиска оставката и на основния прокурор Иван Гешев. Декларацията прочете Андрей Гюров, след което депутатите в залата се изправиха на крайници и ръкопляскаха, като се изключи народните представители от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи.

Последва реакция от прокуратурата. Политическата декларация, прочетена от трибуната на Народното събрание, е груба интервенция в самостоятелната правосъдна власт, показаха от там.

Междувременно ГДНП и ДАНС влязоха в " Булгаргаз ". Извършваната инспекция бе във връзка със спекулативно препродаване на газ. Иззети са документи. Служители на полицията и ДАНС са влезнали на общо шест разнообразни адреса, като измежду тях и на частни сдружения в разнообразни градове.

Община Пловдив започва социална поръчка за реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър “ в сектора от Коматевски пътен възел до улица „ Царевец “ в регион " Западен ". Тя ще бъде ремонтирана с част от средствата от 40-милионен заем за „ Подобряване и модернизиране на градската среда в Пловдив “.

Над 120 милиона лв. са внесли пловдивчани в бюджета на Общината за 2021 година от най-масовите налози и такси, демонстрира справката на администрацията за осъществяването на бюджета. Преизпълнени има по редица пера като налог МПС, налог придобиване и такса боклук, съвсем изпълнени са и приходите от налог здания.

Програма „ Да съхраним ЗАЕДНО Старинен Пловдив” вкарва правила и ред за метода и изискванията за финансиране на планове за консервация и реституция на фасади и художествени детайли на здания на територията на Архитектурно-исторически резерват „ Старинен Пловдив “. Тяхната реализация ще се случва с дейната поддръжка на архитектурния резерват.

Петте парцела в „ Каменица”, желани от съучастник на В. Кисьов, са вкарани в две графи за продажба от Общината. Терените на ул. „ Лев Толстой” и „ Варна” трябваше да отпаднат от Годишната стратегия по искане на съветника от Вътрешна македонска революционна организация

Министерството на културата е заложило средствата от 9,7 млн. лв. за реконструкцията на Концертна зала в Пловдив. Това стана ясно след запитване от депутата и някогашен кмет на Пловдив Иван Тотев към министъра на културата Атанас Атанасов по време на днешния парламентарен надзор.

През 2021 година умрелите у нас са 147 727 души. Това демонстрират окончателните данни на Национален статистически институт за смъртността в България. Това е безспорен връх за най-вече смъртни случаи у нас за последните 100 години.

647 нови случая на COVID-19 са регистрирани в Пловдивска област за 14 януари. Справката на РЗИ – Пловдив сочи, че в болница се лекуват 38 пациенти, а на домашно лекуване са 607. Сред новозаразените има двама лекари, един лаборант и един санитар. В 27 учебни заведения в региона са регистрирани 49 новозаразени, в 5 детски заведения – 5 позитивни случая. 14-дневната заболеваемост е 714,7 на 100 000 души население.

Иначе здравните управляващи разискват да отпадне зеленият документ за антитела. Пред медиите министър Сербезова дефинира разпоредбите в България по отношение на пандемията като едни от най-либералните.

Още от нощес ромите в Пловдив честват – ядат и пият, танцуват и се веселят. Общността през днешния ден отбелязва Нова година или по този начин наречената Василица - най-големия празник на ромите. И тази година обаче жителите на квартал Столипиново честваха безшумно и добродушно.

Домашен арест и гривна за Ангел Марчев. Това взеха решение магистратите от Окръжен съд –Смолян. Ангел Марчев бе арестуван за 24 часа след следствие за подправени документи в един от огромните ни зимни курорти-Пампорово.

Осман Ракипов от Столипиново, заловен с близо половин кг хероин след договорка край Пловдив, се изправи пред съда. Той ще дава отговор пред Темида за трафик на дрога, като закононарушението е осъществено при рисков рецидив.

Нагъл апаш отмъкна куп документи от автосалон край Пловдив. Салонът се намира в село Стряма. Обектът се занимава с продажба на нови коли, импорт от чужбина, както и на към този момент регистрирани такива. Собственикът е добре прочут в селото, както и самият автосалон.

Глобиха водача, опитал се да „ всява” почит с полицейска светлоотразителна жилетка, до момента в който нарушава разпоредбите. За тази проява му е връчен углавен фиш, оповестиха от Министерство на вътрешните работи Пловдив.

Кирил Петков се срещна с представители на „ Възраждане”. При премиера бяха зам.-председателят на партията Цончо Ганев, Петър Петров и доцент Атанас Мангъров в качеството му на здравен специалист на групировката.

На срещата беше решено да се сътвори работна група с присъединяване на медици и статистици, които да обсъдят и вероятно да трансформират част от ограниченията в Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР