Трус на пазара на горива в разгара на енергийната криза.

...
Трус на пазара на горива в разгара на енергийната криза.
Коментари Харесай

Трус на пазара на горива в разгара на енергийната криза


Трус на пазара на горива в разгара на енергийната рецесия. „ Лукойл-България “ е прилагала ценова преса по отношение на съперниците си при търговията на едро, оповестиха от Комисията за защита на конкуренцията.

Поведението на „ Лукойл “ би могло да засегне потребителите, регистрира комисията, само че не дава дефинитивно мнение дали това е по този начин, защото днешната й позиция не дефинитивно решение. На този стадий от инспекциите е установено, че:

" Дружеството е прилагало ценова преса по отношение на съперниците си посредством последователно изменение на ценовите условия при продажбата на едро и унищожаване отстъпките за закупено количество, което може да предотврати, ограничи или наруши конкуренцията на пазарите на горива и да засегне ползите на потребителите ", показва в позицията си антимонополният орган.


Според Комисията това държание на " Лукойл " е тактика за ограничение на търговията на едро на горива за усилване на господстващото му състояние на пазара.

От компанията прецизираха, че на този стадий на са получили публични документи от Комисия за защита на конкуренцията и по тази причина не могат да разясняват изказванията в елементи, само че прецизираха за bTV:

" Дружеството в действителност отстрани количествените отстъпки и по този метод даде достъп до най-хубавата си цена за всички клиенти на едро, без значение от размера на купуваните от тях артикули. По този метод освен огромните едрови търговци, само че и всички участници на пазара на едро, включително крайните консуматори, получават най-ниските вероятни цени, единни за всички участници на пазара ".



До 2 месеца " Лукойл-България " може да показа възражения и да бъде изслушана в комисията. След това Комисия за защита на конкуренцията ще преценя дефинитивно има ли нарушаване или не. Ако бъде потвърдено тъпчене на разпоредбите, компанията може да бъде глобена с до 10 на 100 оборота за миналата година.

От Петролната и газова асоциация също не разясниха определението на комисията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР