Трудово производителните кооперации настояват държавата да изкупува продукцията им. В

...
Трудово производителните кооперации настояват държавата да изкупува продукцията им. В
Коментари Харесай

Трудово-производителните кооперации настояват държавата да изкупува продукцията им

Трудово производителните кооперации упорстват страната да изкупува продукцията им. В писмо до ръководителя на Българската стопанска камара Радосвет Радев те декларират, че поддържат за напъните на цялото общество за превъзмогване социално-икономическите проблеми, зародили с пандемията. Но смятат, че е неотложно установяване на съответни и характерни ограничения в поддръжка на най-уязвимата група работодатели в страната - профилираните предприятия и кооперации на хора с увеждания.

В българското законодателство съществуват насърчителни ограничения, които основават нужните механизми за взаимоотношение с тези стопански сътрудници. Конкретните оферти за профилираните предприятия са краткотрайно увеличение размера на възобновените осигурителни вноски за сметка на работодателя, изплащани от Агенцията за хора с увреждания от 50 на 100% за интервал от 1 година, както и срокът за погашение на възобновените осигурителни вноски да бъде до 2 месеца.

ТПК-тата оферират и поддръжка на дребните общини в България със средства от държавния бюджет за целево финансиране закупуването на персонални защитни средства, създадени от профилираните предприятия и кооперации на хора с увреждания.Също по този начин, съгласно тях, би трябвало да се плануват удължавания и облекчения във връзка с месечните отговорности за обявление и внасяне на Данък добавена стойност за профилираните предприятия. Друга мярка е отлагане на заплащането на всички обществени отговорности или за анулация на последствията при закъснение в заплащанията за профилирани предприятия, както и разсрочване заплащането на налози - Данък добавена стойност, осигуровки, локални налози и такси с най-малко 6 месеца след привършване на изключителното състояние.

В по-оптимистичен проект може да се намерения и за обезпечаване на еднократна безплатна финансова помощ за профилираните предприятия, също по този начин предпочитано разпределяне на безлихвени заеми на профилирани предприятия и кооперации на хора с увреждания.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР