Трудовите възнаграждения на всички служители и медицинските сестри в самостоятелни

...
Трудовите възнаграждения на всички служители и медицинските сестри в самостоятелни
Коментари Харесай

Увеличават заплатите на медицинските специалисти в общинското здравеопазване в Бургас

Трудовите хонорари на всички чиновници и медицинските сестри в независими детски ясли, на медицинските сестри в яслени групи към детски градини и на тези в здравни кабинети в учебните заведения в Бургас ще бъдат увеличени с 24 %. Това стана факт с подписания през днешния ден от кмета Димитър Николов и представителите на синдикатите в опазването на здравето нов анекс към груповия трудов контракт на общинските медицински експерти по здравни грижи, оповестиха от общината.

Според новия документ началната съществена месечна заплата за здравна сестра в детски градини и учебни заведения ще бъде нараснала от 1235 лева на 1600 лева, а началната съществена месечна заплата за здравна сестра в независима детска ясла и яслена група в детска градина от 1284 лева на 1620 лева Началната съществена заплата на учебен доктор от 1588 лева става 2070 лева

Договорените през днешния ден по-високи трудови хонорари в новия трудов контракт влизат в действие считано от 01.07.2022 година

Кметът за следващ път благодари на синдикатите в областта на опазването на здравето за дейната позиция и за ползотворното им партньорство с общинската администрация и заетите в областта на общинското опазване на здравето.

С подписването на сегашния анекс се надвишава доста контрактуваното трудово заплащане национално браншово съглашение. Това е второ подред усъвършенстване в заплащането в специалността тази година, след подписания през април анекс, с който също бяха нараснали парите на здравните служащи. Всички останали трудови условия и придобивки се резервират, както е написано в настоящия групов трудов контракт.

Синдикалистите също благодариха на кмета за непрекъснатия разговор и схващане на браншовите проблеми, както и за положените старания за възстановяване на трудовото заплащане в областта на общинското опазване на здравето.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР