Трудолюбието присъства или отсъства по различни причини у нас. Някои

...
Трудолюбието присъства или отсъства по различни причини у нас. Някои
Коментари Харесай

Най-мързеливата тройка на Зодиака

Трудолюбието участва или отсъства по разнообразни аргументи у нас. Някои се трудят с голям възторг и наслаждение, за други това е непосилен развой. Едни се стремят оптимално бързо да свършат качествена работа, а други въртят и сучат, и непрекъснато търсят аргументи да не създадат нещо. Според астролозите, звездите също имат пръст в оформянето на най-големите лентяи за зодиака. Ето челната тройка.

 (The Nap by Gustave Caillebotte, 1877, Wadsworth Atheneum, Hartford, CT, US)

РИБИ

Романтичните и мечтателни Риби постоянно имат проблем да слязат на Земята и да се захванат с действителните си отговорности. Ако иде тирада за усеща, прекарвания и премеждия – тук Рибите са си напълно на място. Те се стремят към тишината и покоя, обичат радостните страсти. А работата не предлага тъкмо такива. Рибите не могат да се похвалят със мощен темперамент, а на работното си място гледат да са в сянка.

У дома Рибите не се втурват въодушевено да правят битовите си каузи. Ако могат да отсрочат нещо за последната минута – това е напълно по тяхна мярка. Ако пък им се отдаде опция напълно да избегнат отговорността – те това и ще създадат. Така ще им се отвори време отново да помечтаят и поразсъждават за безсмислието на всичко съществуващо, пък работата – тя да не е заек, та да избяга…

ЛЪВ

Любовта на Лъва към ярките краски на живота и към поклонението на окръжаващите го, не му дава опция да се концентрира върху работата. По би му харесало да се отдаде на забавен диалог с забавен човек, да накара някой да се влюби в него, да порази останалите с класа и жанр – каква ти тук работа? Ако се активизира съществено, Лъвът несъмнено ще успее да свърши някаква работа, а това нормално значи да издаде няколко заповеди и скъпи препоръки – кой различен би го сторил по-добре?

Като началник, Лъвът напълно не е неприятен, само че в качеството си на реализатор нещата са разнообразни. Ако обаче управлението е завоювало неговите високи благосклонности, то поради началника си, Лъвът е подготвен да стори толкоз доста, че даже да почне да работи. Домашните каузи за Царя на зверовете са занимание неуместно, по тази причина той прекарва свободното си време по доста по-достоен метод.

ВЕЗНИ

Този зодиакален знак се намира в непрекъснато търсене – на себе си, на естетика, на хармония, на хубост – търси всичко останало, единствено не и работа. Изящни обноски, красиви хора и предмети – това притегля Везните. Не е пресилено да се каже, че мързелът е непрестанно положение за представителите на знака. Понякога са споходени от работохолизъм и тогава можем да завидим на упоритостите и проектите им.

Само че този припадък бързо е преместен от пристъпи на мързел – тогава апатичните и много равнодушни Везни напряко не помръдват от мястото си. За тях е подобаваща нерутинната работа, която не изисква непрекъсната внимание и ангажираност. Когато остават уединено със себе си и своята леност, Везните още веднъж се зареждат с сила и се връщат в строя. Тогава отново се трансформират в цялостни с възторг хора, които са подготвени да работят за авторитет.

Източник:
Картини: The Hammock " by Gustave Courbet, 1844, Oskar Reinhart Foundation, Winterthur - commons.wikimedia.org; The Nap by Gustave Caillebotte, 1877, Wadsworth Atheneum, Hartford, CT, US - wikiart.org

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР