Трудно можем да се откъснем от клавиатурата си, особено предвид

...
Трудно можем да се откъснем от клавиатурата си, особено предвид
Коментари Харесай

Колко по-мръсна е клавиатурата ни от една тоалетна чиния

Трудно можем да се откъснем от клавиатурата си, изключително поради обстоятелството, че толкоз доста хора си изкарваме прехраната с нея. Но откакто прочетем идващите редова, сигурно ще ни се желае да я заобикаляме известно време. Или най-малко да я почистваме по-често. 

Според CBT Nuggets, компания за ИТ образование, устройствата, които използваме всеки ден на работа, са цялостни с микроби - с повече бактерии на квадратен сантиметър, в сравнение с някои от най-мръсните неща в домовете ни, като тоалетната паница да вземем за пример.

Компанията наема екип от експерти, с цел да ревизира някои типични продукти, употребявани в офиса, за бактерии, в това число клавиатури, служебни карти, телефони, мишки и тракпадове.
 Бактерии, плесен, коли - кои са най-мръсните зони в интериора на колите
Това са най-мръсните места в колата

Положението е по-страшно, в сравнение с при тоалетната паница

След това същият екип взима проби и от обичайно мръсни предмети, като тоалетни чинии, играчки на домашните любимци, писалки и пари.
 Снимка 591711

Изненадващо в тази ситуация е, че офис продуктите се оказват не просто мръсни, а даже по-мръсни. Екипът открива, че една клавиатура в офиса има 3 543 000 единици, образуващи колонии (CFU) бактерии на квадратен сантиметър - 20 589 пъти повече бактерии, в сравнение с ще открием на тоалетната седалка, която има единствено 172 CFU на квадратен сантиметър.
 Плажните кърпи, прането, поддържането и по какъв начин да ги почистим от пясък и бактерии
Как вярно да почистваме плажните си кърпи

Защото идва времето за плаж и море

В микробиологията единица, образуваща колония (CFU, cfu или Cfu) е единица, която прави оценка броя на микробните кафези (бактерии, гъбички, вируси и т.н.) в проба, които са жизнеспособни - способни да се развъждат посредством бинарно разделяне при следени условия.
 Снимка 591713

В този ред на мисли, мишката също се оказва много мръсна. Тя има 1 370 068 CFU на квадратен сантиметър. За съпоставяне, дръжката на тоалетната има единствено 30 CFU. Слжебните кари, които бихте си помислили, че би трябвало да са по-чисти от нашите клавиатури, в действителност са най-мръсното нещо в офисите.
 Клои Фицпатрик, видеата ѝ в TikTok и бижутата, които основава с бактерии
Момичето, което основава бижута с бактерии

И в бактериите има хубост

Те имат приблизително 4 620 000 CFU на квадратен сантиметър. Или 243 пъти повече от лигавената, влачена по земята и дъвкана играчка на домашния ни любим, която е с 19 хиляди CFU на квадратен сантиметър.
 Снимка 591710

Изводите са, че с изключение на старателното и постоянно миене на ръцете, хубаво е да се грижим и почистваме и предметите, които ни заобикалят. Особено тези, които използваме всекидневно толкоз доста пъти. В това число безспорно влизат мобилният ни телефон, служебната карта, мишката и клавиатурата ни, припомнят от Glamour.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР