Трудно можем да говорим за възможности за коалиция между партиите.Струва

...
Трудно можем да говорим за възможности за коалиция между партиите.Струва
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Буксуването на реформите поражда евроскептицизъм и радикализация

" Трудно можем да приказваме за благоприятни условия за коалиция сред партиите.Струва си да се приказва за опцията за сформиране на евро-атлантическо болшинство към полезности, което да създаде стратегия с главните цели за България. Тогаваняма да има значение чий е мандатът. "

Това съобщи пред БНР Надежда Нейнски, някогашен министър на външните работи.

Тя акцентира, чев държавното управление би трябвало да има хора с политически, а не с експертен профил. Тя напомни, че демокрацията е разговор и това, че водиш диалози, не значи, че си склонен с една или с друга политическа мощ.

" Необходимо е единодушие. Защото в сегашната ситуацияне е допустима коалиция, а и тя би била контрапродуктивна в политическото опълчване, което имаме... В тази обстановка няма по какъв начин да се заиграе с краткотрайни болшинства, които още повече ще отвратят и отхвърлен хората. "

Нейнски добави, чепартия " Възраждане " в известна степен събира и отрицателен избор, по тази причина отговорността на евроатлантическите партии е доста голяма- да убедят хората и да върнат доверието в полезностите, които те поддържат.

По думите йпроблемите със правосъдната промяна карат доста хора в страната да се трансформират в скептици във връзка с способността на демокрацията да отбрани правата им, бизнеса им, живота им.

" Тази тематика след тези избори се слага с още по-голяма заостреност, тъй като никой не очакваше, че " Възраждане " ще стане трета политическа мощ. Притеснявам се,ако се ускори спиралата на невъзможността да се сътвори устойчиво държавно управление, какъв брой хора ще стартират да се радикализират. Има Такъв Народ още веднъж влиза в играта...Буксуването на промените основава евроскептицизма и радикализацията. " - коментираНейнски.

Надежда Нейнски акцентира, чеБългария би трябвало да си върне властта, където й е мястото – в Народното събрание:

" Там се вземат решение нещата и там се води разговор сред партиите, а не под патронажа на президента. "

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР