Трудно мога да си представя независима Каталуния, дано кризата да

...
Трудно мога да си представя независима Каталуния, дано кризата да
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Не мога да си представя независима Каталуния, дано кризата се преодолее

Трудно мога да си показва самостоятелна Каталуния, нека рецесията да се преодолее. Това съобщи пред Българска национална телевизия Симеон Сакскобургготски във връзка оповестената самостоятелност на Каталуния и последвалото лишаване на автономията на областта от испанския Сенат. 

Сакскобургготски уточни, че сигналите от Европа и цялата интернационална общественост за рецесията в Испания са ясни. 

Той акцентира, че един подобен казус би бил нездравословен и за други страни и изрази вяра разсъдъкът и законите да надделеят. 

На въпрос за позицията на испанския крал Фелипе VI против независимостта на Каталуния, която опонира на традицията измежду монарсите за опазване на неутралитет по значими политически въпроси Сакскобургготски уточни, че " неутралитетът е едно, само че отбраната на единството на страната е друго " и запазването на единството е измежду функционалностите на монарха. 

По думите му въпросът за независимостта на Каталуния визира и живеещите в района българи, които са над 250 000. 

Симеон Сакскобургготски, който е част от Висшия политически съвещателен ръб на българското председателство на Европейски Съюз, отговори на въпроси и за тази идна роля на България. 

Според него това, че ни се е паднал подобен сложен интервал, прави ролята на председателството още по-важна. 

За бъдещето на Европейски Съюз Сакскобургготски сподели, че са положени прекомерно доста старания и би било пагубно да се разпадне. 

Запитан дали е мислел, че след време той ще бъде консултант на Бойко Борисов, откакто в миналото той е работел за него, Симеон II отговори негативно, само че добави, че за него това е симптом на еволюция. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР