Трудно е да си представим необятността на Световния океан, особено

...
Трудно е да си представим необятността на Световния океан, особено
Коментари Харесай

За първи път туристи могат да стигат до най-дълбоката част на океана

Трудно е да си представим необятността на Световния океан, изключително когато типът ни е съумял да изследва някакви си 5% от него. Океанското дъно е осеяно с цели планински вериги, долини, върхове и падини, като най-дълбоката точка е Марианската котловина, ситуирана в Тихия океан сред Япония и Папуа Нова Гвинея.

Бездната й стига до умопомрачителните 10 994 метра под морското ниво. Слънчевата светлина прониква едвам на към километър под повърхността на водата, а останалите десетина километра надолу са цялостен мрак. И макар че десетки хора са излизали от рамките на атмосферата на планетата, на пръсти се броят тези, стигали най-надълбоко в Марианската котловина. Този факт обаче е на път да се промени.

За първи път в света туристическата компания EYOS Expeditions сплотява старания с компанията за подводни изследвания Caladan Oceanic за предлагането на опция искащи да се причислят към идна експедиция и втурване до дъното на Марианската котловина в западната част на Тихия океан.
 Снимка 475001

Според EYOS до момента е имало единствено три експедиции с хора до дъното на " Чалънджър дийп " или казано с други думи - до най-дълбоката част на Марианската котловина, само че в никакъв случай до този миг с туристи.

Както може би всеки от нас допуска, предоставената опция е доста рядка, по тази причина и ще ни коства една сериозна сума пари. По-точно едни 750 хиляди $. В това само по рода си водно премеждие не може да взе участие и който си изиска, тъй като местата са лимитирани.

Компанията кани единствено трима души, като първите записали се " печелят " тази опция. Тримата късметлии, които разполагат с едни непотребни 750 хиляди, ще имат опцията да прекарат към осем дни с експедицията, която за момента е планувана за 20 юни.
 Снимка 475000

Всяко втурване с подводница ще лишава до 14 часа, като времето, прекарано на дъното, ще е не повече от четири часа, написа CNN.
 Пуерториканската котловина и задачата за доближи до 10 хиляди метра под морското ниво
Започва разузнаване на най-дълбоките елементи на океаните

Първата по рода си задача отива доста надълбоко
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР