Трудно е да си представим живота си без приятели. Имаме

...
Трудно е да си представим живота си без приятели. Имаме
Коментари Харесай

Ето 10 знака за фалшиво приятелство

Трудно е да си представим живота си без другари. Имаме такива от детинството, гимназията, университета, работата. Времето, случките, постъпките, са тест за това какви другари сме и какви имаме край себе си. Хората се трансформират, а с тях и взаимоотношенията. Колкото по-големи и мъдри ставаме, толкоз повече осъзнаваме, че не можем да си позволим да имаме до себе си подправени другари. Кои са знаците, че може би и край вас има такива?

1. Той/тя ви е другар единствено за хубавото време, заниманията. Това е сигнал, че отсреща си имате човек, който търси изгода от вас. Да сте разполагаем, когато му липсва компания.

2. Не е до вас, когато ви би трябвало помощ. На думи всеки може да е другар, да е съпричастен, само че когато са единствено думи и липсват дейни дейности и същинска прочувствена поддръжка, тогава явно имате добър прочут, само че не и другар.

3. Винаги желае нещо от вас. Това е доста сходно на първа точка от знаците на подправеното другарство. Използвачите постоянно имат упования към другите.

4. Сравняват се, конкурират се с вас. Фалшивите другари могат да бъдат много конкурентни, което произтича от завистта им, която изпитват. Те постоянно ще се опитат да омаловажат достиженията ви, даже може да се опитат да ви накарат да се съмнявате в това какъв брой неповторими сте като персона. Всичко това е, тъй като нормално такива хора страдат от огромно его, зад което се крият куп комплекси.

5. Карат ви да се чувствате зле за себе си. Фалшивият другар няма да повдигне самочувствието ви. Когато сте в неговата компания може да се чувствате несигурни, употребявани или съдени.

6. Те не честват с вас персоналните ви победи. Личните победи може да са триумфи в работата, сполучливо довеждане докрай на образование, годеж и т. н. Не забравяйте, че интонирането, с което някой ви приказва, както и неговото изражение, когато вие споделяте нещо радостно за вас, са най-големият индикатор дали този човек се радва на щастието ви.

7. Той/тя като че ли изчерпва силата ви. Това е знак, че освен нямате същински другар или другарка до себе си, само че че този човек е токсична персона. Забележете по какъв начин се чувствате, когато сте с този човек, както и след вашата среща. Има някои ясни индикации като чувство за раздразнителност, отмалялост, главоболие.

8. Говорят за вас зад тила ви. Понякога това може да бъде мъчно за забелязване, само че не забравяйте, че в случай че при конфликтна обстановка на този човек с различен негов другар, той злослови зад тила му, сигурно ще разисква и вас.

9. Държи се неуважително. Фалшивите другари не влагат във взаимоотношенията си с хората. Може да се опита да ви заблуди, че прави нещо за вас, само че нормално е, тъй като има интерес, който рано или късно ще си проличи. Неуважението може да се разпознае по доста и разнообразни способи. Личните ви празници са един от най-хубавите индикатори.

10. Опитват се да ви саботират. Подобно на съревноваването с вас, подправеният другар може да почувства нуждата да ви саботира в избрани обстановки с ваши другари, близки, сътрудници, даже с обичания ви човек.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР