Трудно е да се предвиди, по-скоро очаквам да се задълбочи

...
Трудно е да се предвиди, по-скоро очаквам да се задълбочи
Коментари Харесай

Ивайло Динев, политолог: Очаквам кризата да се задълбочи

„ Трудно е да се планува, по-скоро чакам да се задълбочи актуалната рецесия и много бързо да отидем към идващ цикъл от избори. “ това сподели в ефира на Euronews Bulgaria политологът Ивайло Динев по отношение на несполучливите опити за избор на ръководител на 48-ото Народно заседание.

„ Виждаме, че след всеки избирателен цикъл рецесията се задълбочава, вместо да се намира решение. Изглежда би трябвало да се промени напълно метода, по който политическите партии преди и след изборите изготвят своите обединения. Явно едно от решенията, което може да реши този проблем, е политическите партии преди изборите да оповестят на своите гласоподаватели с кого биха влезнали в коалиция и в какво бъдещо ръководство биха влезнали “, сподели още Динев.

 
Те доста интензивно споделяха с кого не биха влезнали в ръководство, само че едно бъдещо ръководство по този начин и не беше изяснено какво би било то. И другото нещо, което мисля, че може да реши актуалната рецесия, само че наподобява не е в този парламент, е да се оформят огромни електорални обединения. Както при започване на демократичния преход огромна част от гласоподавателите, в случай че погледнем историята на тази наша нежна народна власт, при започване на демократичните промени гласоподавателите имат два избора.
„ В момента обществото е толкоз разграничено, че даже този избор, който наричахме „ протестен “, е фрагментиран в няколко на брой междинни по избор партии. Мисля, че тук е доста основна ролята на една от тези партии – тя не е просто протестна, а антисистемна. И сега има много нездравословно въздействие върху политическия развой – това е „ Възраждане “. Те, от една страна, участваха в свалянето на предното държавно управление, само че наподобява, че нито са подготвени да влезнат в държавно управление с по този начин оформилата се тогава коалиция на партиите, които смъкнаха предното държавно управление, нито някой желае с тях да оформи държавно управление “, показва политологът.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР