Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за

...
Трудно е да се каже, че има заподозряно лице за
Коментари Харесай

Цацаров: Няма заподозрян за убийството в Момчилград

Трудно е да се каже, че има обвинено лице за убийството в Момчилград до този миг, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров по отношение на убийството на 8-годишното момиче в Момчилград.

„ Към сегашния миг всяка информация, която може да бъде изнесена, може да повреди ползите на следствието. Това, което мога да кажа е, че не дребна част от ключа към решението ще бъде даден като отговор с експертни изводи. Очаква се всеки миг да бъде показано в писмен тип експертното умозаключение на съдебно-медицинската експертиза. На наблюдаващия прокурор неофициално, директно преди правене на заключението и незабавно след аутопсията, правосъдните медици са удостоверили, че става дума за задушаване, което на първа версия не е породено от материала, с който е овързано и запушено лицето на детето, а е породено авансово ", съобщи Цацаров и посочи, че следва още на следващия ден да бъдат показани в Националния институт по криминалистика и криминология или на частна лаборатория за незабавна обработка на ДНК материал.

„ Включително и ДНК материал от залепващата материя, която е била употребена – тиксо или както и да го назовем. Ако това може да стане в Националния институт по криминалистика и криминология неотложно, НИКК ще остави всички други задания и ще прави това, в случай че ли не – ще плащаме на частна лаборатория, само че ще работим оптимално бързо. До този миг е мъчно да се каже, че има лице, което е обвинено ", добави той. По думите му има оперативни версии, като част от тях са надалеч по-истинни от другите, само че в последна сметка се нуждаят от доказателства.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР