Трудно е да бъде пропусната самоувереността на руският президент Владимир

...
Трудно е да бъде пропусната самоувереността на руският президент Владимир
Коментари Харесай

Уолтстрийт Джърнъл: Време е да се сложи край на заблудата за поражение на Русия

Трудно е да бъде пропусната самоувереността на съветският президент Владимир Путин, до момента в който гледа към втората годишнина от съветската инвазия против Украйна. Украйна не реализира пробив при дълго чаканото си контранастъпление, което усили позицията на Киев за договаряния. В заглавията на вестниците преоблатават събитията в Близкия изток, а поляризацията и дисфункцията в Конгреса наруши двупартийната поддръжка за Украйна в Съединени американски щати, да не загатваме пропутинските желания на претендента за президент на републиканците Доналд Тръмп.

Путин с съображение смята, че времето е на негова страна

Няма признаци на фронтовата линия за загуби на Русия в това, което е станало война на безсилие. Икономиката на Русия е разтърсена, само че не е в руини. След несполучливият протест на Евгений Пригожин през юни, властта на Путин се ускори парадоксално. Продължава да е постоянна националната поддръжка за войната, а елита продължава да поддържа Путин.

Бюрократични усложнения и пречки по веригата за доставки попречиха на обещанията на западните публични лица за възкръсване на личната им отбранителна индустрия. Същевременно глобите и контролът върху износа попречиха на военните старания на Путин в доста по-малка степен от предстоящото.

Руските отбранителни фабрики усилват производството си, а наследените руски фабрики превъзхождат западните, когато става въпрос за по този начин нужните артикули като артилерийски снаряди.

Управлението на съветската стопанска система е в ръцете на технократи, потвърдили, че са устойчиви, адаптивни и изобретателни. Държавната хазна се цялостни от нарасналите цени на петрола, частично с помощта на тясното съдействие със Саудитска Арабия. За разлика от тях Украйна зависи мощно от парите на Запада.

Путин може да е удовлетворен от външнополитическия си опит. Той среща компенсация от вложенията му във значими взаимоотношения. Китай и Индия поддържаха съветската стопанска система, увеличавайки вноса на съветски нефт и други суровени. Вместо да губи сила в паника за изгубените пазари в Западна Европа или за нежеланието на Пекин за занемаряване на глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз, Путин взе решение в кратковременен проект да бъде младши сътрудник на Китай в икономическата сфера. Русия внася артикули от Китай съвсем 50%, а водещите съветски енергийни компании към този момент са се ориентирали към продажби в Китай.

Дори прилежащи страни, които имат учредения да се тревожат от нападателната тактичност на Путин, като Армения, Грузия, Казахстан и Киргизстан, вършат тлъсти облаги, като служат като медиатори за заобикаляне на глобите и като междинни пунктове за артикули, които Русия внасяше непосредствено.

Путин към момента е одобряван в разнообразни елементи на по този начин наречения “глобален Юг ” макар че беше повдигнато упрекнати от Международният углавен съд за военни закононарушения в Украйна с присъединяване на Русия. Много страни, които недоволстват от това, което одобряват като двойни стандарти на Съединени американски щати и Европа, не отдават значение на войната в Украйна.

Путин не се усеща притиснат да приключи войната и не изпитва терзания по отношение на способността да я поддържа за неопределен срок.

Руският президент е подготвен да употребява всички средства за победа във войната в Украйна.

Западните водачи усещат като предизвикателство войната в Украйна и вършат всичко допустимо тя да не се разпадне, подкрепяйки я с съвременни оръжия и разследващи данни. Те създават и наказания против Русия.

Съединени американски щати и съдружниците би трябвало да имат впредвид, че краят на войната, когато и да дойте няма да приключи борбата сред Русия и останалата част от Европа.

Източник: dnes.dir.bg.

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР