Трудната ситуация в Близкия изток и като цяло в страните

...
Трудната ситуация в Близкия изток и като цяло в страните
Коментари Харесай

Нови играчи за гръцката „златна виза” стъпиха на имотния пазар

Трудната обстановка в Близкия изток и като цяло в страните от Източното Средиземноморие през последните месеци е нараснала интереса на вложители от Израел и други арабски страни, както и на вложители от Иран, които избират златната виза в по-висок %, в сравнение с в предишното, освен в логиката на вложенията, само че и в преместването заради обществените условия, преобладаващи в района като цяло, означават специалисти в региона на недвижимите парцели и банкери.

В поддръжка на това е и фактът, че три от всеки 10 нови разрешителни се издават на вложители, като повече от половината от тях са поискали позволения за престояване и на членове на техните фамилии.

Притокът на имотни средства продължава да господства от китайски вложители, които, макар че демонстрират лек спад през последните две години, не престават да бъдат по-голямата част от купувачите на парцели в Гърция като има възходяща наклонност в броя на молбите за златната виза. Според Министерството на имиграцията и убежището китайците остават основни мотори на програмата. 

Получаването на златна виза в Гърция продължава да провокира интерес като размерът на средствата, навлезли на пазара на недвижими парцели от чужбина през първата половина на 2023 година, надвиши 1 милиард евро. Балансът измежду искащите да получат златна виза се промени спрямо предходната година, и на сцената се появиха нови играчи.

През цялата 2022 година бяха подадени 4365 заявки, което се равнява на инвестиция от €1,09 милиарда, сума, която беше вложена единствено за пет месеца през 2023 година. 

До първи август, деня, в който капиталовата сума на гръцката златна виза се увеличи от 250 000 евро на 500 000 евро, бяха регистрирани 5740 молби. За същия интервал на 2022 година са били подадени 2279 заявки. 

Припомняме, че от 1 август прагът за приемане на позволение за престояване по програмата „ Златна виза “ посредством инвестиция в недвижими парцели се увеличи до 500 000 евро в центъра на Атина, северните и южните покрайнини на метрополията, както и в Миконос, Санторини и Солун. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР