Тройно са се увеличили пожарите без материални загуби в област

...
Тройно са се увеличили пожарите без материални загуби в област
Коментари Харесай

Тройно са се увеличили пожарите в Разградско

Тройно са се нараснали пожарите без материални загуби в област Разград, заяви основният контрольор Светломир Димитров от Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Той уточни, че от юни до началото на октомври произшествията без вреди в района са общо 255 при 78 за предходната година.

Най-много от пожарите без директни загуби са били в сухи треви, шубраци и сметища, като са наранени десетки декари. По думите на Димитров съществена причина за множеството от запалванията е човешката немарливост. Регистрираните катастрофи с материални загуби са 46, единствено с три повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

При случаите е умрял един човек, а двама са потърпевши, сподели Димитров. Той уточни, че за отчетния интервал огнеборците в Разградско са се отзовали на общо 372 сигнала, двойно повече по отношение на предходната година, когато чиновниците са реагирали на 187 повиквания.

По думите на Димитров най-натоварени за екипите на пожарните служби са били август, септември и първите дни на октомври, като се е стигало до гасенето на от 10 до 13 пожара дневно.

През тази година огнеборците са реагирали на девет лъжливи повиквания, с четири по-малко по отношение на 2018 година. През интервала няма зародили пожари в горски масиви, съобщи още основният контрольор Димитров. В допълнение той напомни и рекомендациите за деликатно боравене с огън - навън и през идния отоплителен сезон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР