Тройна съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза ще проверява можел ли е

...
Тройна съдебнопсихиатрична и психологическа експертиза ще проверява можел ли е
Коментари Харесай

Вижте Даниел Машев, заклал майка си при скандал в Пазарджик. Лекари проверяват психиката му

Тройна съдебнопсихиатрична и психическа експертиза ще ревизира можел ли е да схваща постъпките си 41-годишният Даниел Машев, умъртвил майка си и обезглавил натрупа ѝ в Пазарджик. Апелативният съд в Пловдив назначи проучването, което ще би трябвало да покаже страда ли мъжът от психологично заболяване, кадърен ли е да управлява дейностите си и в какво положение е, предава 24 часа.
74-годишната Емилия Машева е била убита на 30 септември м.г. в дома си. Синът ѝ бил незает и от години употребявал опиати. Двамата били в кухнята, скарали се, мъжът ѝ блъснал пестник и я намушкал. Даниел пробол майка си 3 пъти в гърдите и един път в гърба. След това взел сатър от кухненския плот и отрязал главата ѝ, взел покривка и я увил с нея.
Докато се разигравал ужасът в жилището, бащата на Машев се опитвал да се прибере, само че не могъл да отключи вратата. Той срещнал Даниел по стълбището. 41-годишният му дал ключовете, като държал ръце зад тила си. Щом влезнал в жилището по-възрастният мъж разкрил обезглавеното тяло на жена си и подал сигнал на 112 за случилото се.
През май Окръжният съд в Пазарджик даде на Даниел Машев доживотна присъда, макар желанието на юриста му Кирил Александров за 20 година затвор. Мъжът апелира тежкото си наказване, само че на първото съвещание в Апелативния съд бранителят не се появи и получи 1000 лева санкция. Днес Александров оправда отсъствието си като описа, че си счупил очилата до момента в който убивал комар пред компютъра и не видял какво взима, като получил призовката за делото.
Въпреки че първата експертиза на Даниел Машев е посочила, че той е здрав и може да управлява дейностите си, магистратите имат мотив за подозрение. Изследването е направено до момента в който той е бил в ареста и е маркирана като експресна. Оттогава са събрани повече доказателства, също така мъжът е настанен за лекуване в болничното заведение към пандиза в Ловеч. Освен да употребява събраните материали, новият екип от лекари ще прегледа подсъдимия на 18 декември, с цел да може персонално да реши в какво положение е. Заключението би трябвало да бъде показано на съда не по-малко от 7 дни преди идващото съвещание на 18 януари.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР