Тропическата буря Идалия, която има потенциал да набере сила и

...
Тропическата буря Идалия, която има потенциал да набере сила и
Коментари Харесай

Нова тропическа буря се ражда в Мексиканския залив

Тропическата стихия Идалия, която има капацитет да набере мощ и да се трансформира в вихър, се е образувала в Мексиканския залив и се движи на изток , заяви Associated Press в неделя.

Националният център за ураганите на Съединени американски щати заяви, че бурята се е намирала на 129 км югоизточно от мексиканския остров Косумел в 11:15 ч. локално време. Тя се е движела на изток със скорост 3,2 км/ч, като скоростта напразно в радиуса ѝ е била 64 км/ч. Бурята се трансформира в вихър , в случай че поривите напразно надвишават 119 км/ч.

Очаква се Идалия да се трансформира в вихър във вторник, до момента в който към момента се намира в Мексиканския залив. След това тя ще се насочи на североизток към Флорида. Очаква се да доближи крайбрежието в сряда.

На собствен ред Националната метеорологична работа на Мексико предизвести, че на полуостров Юкатан ще има проливни дъждове и мощни ветрове със скорост до 89 километра в час. Синоптиците обявиха, че неприятното време може да провокира мощни талази и наводнения и помолиха жителите да останат бдителни.

В събота губернаторът на Флорида Рон Десантис съобщи, че управляващите са почнали да се приготвят за естествено злополучие. Гражданите бяха помолени да държат резервоарите на колите си за бензин най-малко на половина цялостни , ако се наложи да се изтеглят.

В момента 33 окръга на Флорида са в положение на изключително състояние.
 Глобално стопляне: Океанът край Флорида тревожи учените
Глобално стопляне: Океанът край Флорида тревожи учените

Нова прогноза

По-рано Националната океанска и атмосферна администрация на Съединени американски щати предизвести, че тазгодишният сезон на ураганите ще бъде изключително натоварен, като се чакат от 14 до 21 стихии. От тях от 6 до 11 могат да се трансфорат в урагани, а от 2 до 5 - в огромни урагани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР