Трогателна история за един свой пациент, който звъни всеки ден

...
Трогателна история за един свой пациент, който звъни всеки ден
Коментари Харесай

96-годишният дядо Христо звъни всеки ден по два пъти на Спешна помощ и лекарите извършват подвиг

Трогателна история за един собствен пациент, който звъни всеки ден най-малко по два пъти, описват лекари от Бърза помощ. Те разгласяват описа си във Facebook, пробвайки да покажат, че в екипа им фактически има хора, които са положителни експерти, които работят на границата на преумората, само че въпреки всичко правят подвизи.

Христо Тодев е на 96 години и въпреки това специалистите го определят като клинично здрав. Самотният старец им звъни поне по два пъти на ден и вече е познат сред повечето от хората, които работят в системат.

Всеки път те се отзовават на повикванията му и дори го приемат за свой талисман.

Ето и трогателният разказ във Фейсбук на един от лекарите, пожелал да остане анонимен:
" Моят любим здрав пациент е дядо Христо, който ме посещава на всяко дневно и ми звъни на всяко нощно. През деня меря кръвното му от уважение към белите му коси. Вечер между 2 - 4 часа го съветвам как да си оправи болежките или задавянията. Знам, че нито ще му излекувам болежките от старостта, нито е задавен, защото не мога да взема дума от логореята му. Но дядо Христо е моят талисман, едно дежурство да ме прескочи и аз се тревожа дали е добре, все пак е на 96 години! "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР