Триумфът на Карлос Алкарас в Маями продължава да бъде една

...
Триумфът на Карлос Алкарас в Маями продължава да бъде една
Коментари Харесай

Евърт: Алкарас може да спечели 10 титли от Големия шлем


Триумфът на Карлос Алкарас в Маями продължава да бъде една от главните тематики в света на тениса през последните дни. Испанецът стана най-младият първенец в историята на шампионата, катко и третият най-млад Мастърс отличник след Майкъл Ченг и Рафаел Надал. Една от легендите на женския тенис – Крис Евърт, също изрече своето удивление от младежа.

Носителката на 18 трофеи от Големия шлем счита, че Алкарас има всичко належащо освен от игрова, само че и от личностна позиция, с цел да се подреди измежду легендите на спорта. Евърт изрази мнението, че той има всички шансове освен да бъде №1 в света, само че и да завоюва двуцифрен брой трофеи от Големия шлем.

„Когато Алкарас загуби от Надал в Индиън Уелс, Рафа похвали неговата невзискателност, пристрастеност и физическа мощ. Когато той изреди всички тези качества, ми се стори, че Надал можеше да приказва и за самия себе си. Точно по тази причина споделям мнението, че Карлос е наследникът на Рафа. Той има всички тези качества, които го вършат магнетичен, като упоменатите към този момент невзискателност и пристрастеност, и се комбинират с физиката и напредването му по корта. Много е мъчно да бъдат открити недостатъци в играта на Алкарас“ – разяснява Евърт в студиото на Eurosport.

„Той има всичко належащо, с цел да бъде суперзвезда. Знам, че всички го споделят, само че аз също ще заявя, че той ще завоюва няколко трофеи от Големия шлем и ще бъде №1. Изобщо няма да се изненадам, в случай че завоюва двуцифрен брой „мейджър“ титли. По мое мнение пред него няма никакви спънки да реализира всичко това. В женския тенис постоянно е имало случаи, когато тийнейджърки побеждават най-хубавите, само че в мъжкия тенис се случва много по-рядко състезател на тази възраст да реализира сходни неща. Наистина е впечатляващо“ – добави рекордьорката по трофеи от Ролан Гарос.

Евърт вижда в държанието на Алкарас и още една линия, типична за великите първенци – увереността и упоритостта, която той показва по време на интервютата си.

„Всички велики първенци с дълга кариера като Роджър, Рафа, Навратилова или Граф, имат тази вътрешна увереност, че са най-хубавите. Това е една от отличителните черти на великите първенци, а Карлос към този момент я показва. Това е едно от нещата, които не се виждат на корта, само че все пак са от голямо значение“.

„Няма по какъв начин да знаеш какво мислят тези играчи по време на мач, само че това разбиране сформира 50% от тяхната психическа настройка. Те знаят, че имат нужните качества и са способни да се измъкнат от всяка обстановка. Това е също толкоз значимо, колкото и ударите, които владееш, а от време на време даже повече. Като има вяра в себе си и го декларира обществено, Алкарас изпраща обръщение: той заслужава да е в елита, ще реализира велики неща и никой не може да го спре“ – приключи Евърт.

Следващият шампионат, в който Алкарас ще вземе присъединяване, е Мастърсът в Монте Карло. Надпреварата в Княжеството ще се организира от 10 до 17 април, като се чака жребият за главната скица да бъде изтеглен в петък (8 април).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР