Триумф на българския филм Уроците на Блага на 57-то издание

...
Триумф на българския филм Уроците на Блага на 57-то издание
Коментари Харесай

Актрисата Ели Скорчева: Във всеки от нас има и убиец, и герой, а също и човек, готов на саможертва

Триумф на българския филм " Уроците на Блага " на 57-то издание на филмовия фестивал в Карлови Вари в Чехия. Лентата на Стефан Командарев е отличена с огромната премия " Кристален глобус ", а " Най-добра актриса " бе присъдена на Ели Скорчева. След наградата актрисата даде урок по Българска национална телевизия за киното и живота.

" Тази премия има висока стойност сама по себе си, добра е за българското кино, за всички хора, които вършат кино в България. Затова доста ми харесва. Всички функции имат идентична цена ", посочи  тя.

Ели Скорчева е изпитала: " Удоволствие. Радост. Надежда ", от обстоятелството, че е изиграла ролята на Блага, която значително е неин персонален противовес. " Роля, която ме вълнува и е предизвикателство за мен. Блага е доста друга от мен ", уточни още актрисата.

Тя се е отказала от функции в киното след последния си филм от 1993 година " След това нямаше повече българско кино. Театърът умря, също и киното, тъй като престана държавното финансиране на изкуствата. Беше тежка мъка за всички, които се занимаваха с изкуство години наред. Никога не съм имала съмнения, че ще се оправя. Нямам основна роля, която да не е наградена и филм, в който да съм взела участие в основната роля и да не е бил награден ", заключи Скорчева.

" Има надарени и неталантливи хора, гении, които още не са си намерили място, работят доста, а нямат работа, тъй като нямат качества за тази работа ", уточни още актрисата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР