Трите партии, които ще вземат поне половината от местата в

...
Трите партии, които ще вземат поне половината от местата в
Коментари Харесай

Проф. Дайнов: Най-вероятно третият мандатоносител ще състави новото правителство

" Трите партии, които ще вземат най-малко половината от местата в Народното събрание, не направиха класическа предизборна акция. Много необичайно нещо беше това ". Така разяснява пред БНР приключващата през днешния ден акция преди парламентарните избори на 4 април политологът проф. Евгений Дайнов. 

Според него ръководещите са се държали като в Беларус, т.е. споделят, че изборите не са значими, а те си ръководят - по тази причина не са имали забележима акция. 

" Най-странното е, че и огромната опозиционна партия, която май ще стане по-малка, също имаше акция, която излъчваше същото: " ние сме съпротива и съпротива ще си останем " - не видях някакъв хъс и в тях ", уточни още политологът.

Той заключи, че " невидимите акции " са в интерес на ръководещите .

Проф. Евгений Дайнов беше безапелационен, че е невероятно да се предвижда интензивността на гласоподавателите на 4 април - освен поради Covid пандемията, само че и поради времето в неделя, което ще бъде хладно и дъждовно.

" Виждам най-малко три партии, които транслират митинга към Народното събрание , което е прогрес по отношение на предходни митинги ", акцентира той.

В предаването  " Хоризонт за вас " политологът разяснява опцията за сформиране на държавно управление от 45-ото Народно заседание:

" Ако някаква коалиция се излъчи да сформира държавно управление, неизбежно вътре ще има политически субекти, които не могат да се търпят и идейно, и политически. Колкото по-дълго няма ново държавно управление, могат да се случат две нещо - да стартира да се разпада заварката сред партийно и държавно ръководство, която е извънредно нездрава, или да се заздрави и да се върви отново на избори ". 

Според него  от държанието на държавните институции ще зависи дали заварката сред партия и  страна ще стартира да се разпада.

Той предвижда третият мандатоносител да сформира новото държавно управление.

Интервюто на Даниела Големинова с проф. Евгений Дайнов и анкета на Невена Петрова в предаването " Хоризонт за вас "  можете да чуете от звуковите файлове. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР